Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie boję się przez nieskończone schody do piekła iść na ziemi ani włosów coraz bielszych gubić w prześcieradła tulić drzew wypłakanych wiosen zielonych liści nie boję się krętymi scieżkami powracać do życia szukać dłoni przyjaciół zagubionych w tłumie ani krzyczeć na nieśmiertelne słońca z żalu za ciemnością boję się
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O tak. Tysiące interpretacji = mentlik w głowie... bo ciekawie napisane i warte uwagi. W konsternację można wpaść i za chwilę szybować z refleksjami ludzkimi. Popieram.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tu jest coś, coś ____ (jakieś pozytywne słowo sobie wstawcie, ja nie mam pomysłu)
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 taka jest prawda o człowieku kiedy krzyczy ... jest bohaterski ale gdy milknie zapada się i dłonie puste dostrzega tak mnie ten wiersz ... posmucił wielkie dzięki seweryna
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i po co to? zaprzeczasz dla zasady? wiersz nie zyskuje pozdrawiam
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 chyba nie zrozumiałeś.... nie boję się ... do piekła iść ... nie boję się krętymi scieżkami powracać do życia ... ani krzyczeć ... boję się [całej reszty życia, dokonywania wyborów, ran zadanych ludzką dłonią, wszystkiego, co rzeczywiste... w domysle] (dla Niedomyślików rodzaju Sterowca)
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Agnieszko... nie boję się krętymi scieżkami powracać do życia szukać dłoni przyjaciół zagubionych w tłumie ani krzyczeć na nieśmiertelne słońca z żalu za ciemnością kapitalny. Znowu mój. jak większość. To jedna fala po prostu. ściskam - Mirka
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiec jak rozumiem glowny temat wiersza zamknelas w ostatnich dwoch slowach...hmm,bo to wiersz o strachu, nieprawdaz? no , jesli tym razem sie domyslam dobrze, to pomysl mial szanse na sukces ale po co u licha cala poprzednia czesc wiersza? przygotowanie na niespodziewane zakonczenie? takie cos w rodzaju... "byl sobie czarny ,czarny las, a w tym czarnym, czarnym lesie...itd" podoba mi sie ze wzgledu na czesc mniej wazna, czyli wiekszosc wiersza, czesc najwazniejsza...zakonczenie- pomylka mysle.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ja się cholernie boję, jak i Ty, najbardziej powracanie do życia mnie przeraża,tulenie dłoni obcych i zgniłe jabłka... Drzesz mnie jak papier wierszami, bo to ja gdzieś tam między słowami stoję niechcący....pozdrawiam, najserdeczniej jak umiem, agnieszka...
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Sterowcu drogi, po prostu nie rozumiesz i tyle, nie czuje sie w obowiazku ci tlumaczyc, z reszta pewnie i tak nie chcialbys sluchac... uwazam ten wiersz za jeden z moich najlepszych, niezaleznie od tego co o nim sadzisz... ale dziekuje za krytyke, moze przyda mi sie na przyszlosc, kiedy zaczne tworzyc pod kogos... Agnieszko... dziekuje sciskam was oboje i wielu, wielu innych
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za to, że ten wiersz zakończyłaś właśnie w ten sposób, tym sposobem mój strach też się tam „ukrył”. Serdecznie pozdrawiam Aneta
Rekomendowane odpowiedzi