Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Manek Opublikowano 18 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2022 Karczma Rzędem w karczmie, spójrz, opoje Wrzeszczą, piją, bawią się, Siadły między nich dziewoje, Między nimi ja też tkwię. Nierząd, umizg i swawola Do cycatych kiec się lgnie – Czasem daje dobra wola, Czasem weźmie, bo tak chce. Karczmarz cienkusz nam polewa Brudną szmatą ściera stół, Śmiech szczerbaty nas owiewa, Rzuca w górę, ciągnie w dół. Skocznym zgrzytem gra muzyka, Na klepisku pary w tan. Odór szynku nas przenika. Wina lej w obity dzban! A na zewnątrz czort Boruta Uroczyście czeka nas – Z nim to pląsa dzicz zepsuta Kiedy przyjdzie na nią czas. Nikt do wyjścia się nie kwapi – Każdy kiedyś wyjdzie stąd. Końca żaden nie przegapi. Dalej! Płyńmy więc pod prąd. Marek Thomanek 12.11.2022 8
walvit Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2022 Fajnie napisane, a myślałem, ze takich spelun już nie ma... 1
Manek Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2022 @walvit He, he. Całe nasze życie to jest taka jedna wielka speluna. A jak z niej wyjdziemy, to spotkamy się właśnie z Borutą :-)) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2022 fajne z jajem nasz żywot w knajpie przecież Ty masz wolny wybór czy do knajpy musisz iść miejsc ciekawych wokół tyle w których spędzisz życia dni choćby teatr - wielka scena gdzie swe role możesz mieć albo w widza się zamieniasz by przez życie cicho przejść są hospicja i szpitale możesz ludziom pomoc nieść bycie księdzem jest wspaniałe służąc ludziom Bogu cześć pora skończyć długi wywód bo sens przyszedł nie wiem skąd w każdym fachu wolny wybór płyniesz z prądem lub pod prąd pozdrawiam 1
Manek Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2022 @Jacek_Suchowicz z treścią się nie zgadzam. zmieniło by to moją wypowiedź i popchnęło w kierunku, do którego nie zmierzałem. Ale dziękuję za przeczytanie i cieszę się, że nakłoniłem Cię do kreatywnej pracy 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2022 ja również dziękuję i namawiam do kreatywnej zabawy rymem Pozdrawiam 1
A-typowa-b Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @Manek taki przaśny,staropolski, gawędziarski ten wiersz. Masz, rączkę do strof. Pozdrawiam. 1
Manek Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że główkę też. ;-)))))))
A-typowa-b Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 @Manek nadzieja raczej z faktem ma spotkanie. Widać, że razem nad wierszami główkują;). A sprawne rączęta leją w rzeczywistość słowa, co tu więcej dodać. Miłego Manek 1
Rekomendowane odpowiedzi