Ten utwór został doceniony przez użytkowników. A-typowa-b Opublikowano 20 Września 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Września 2022 Przeszło. Nie wiadomo jak. Powszedniość faktycznie przyzwyczaiła, nie do lęku. Do bólu w bólu, jak ilości cukru w cukrze. Nałogowa kara za życie, pragnienia, zaledwie dotknięte senną jawą. Teraz wszystko jest za. Uciekło chyżo w zgiełk siwiejących traw. Z daleka płowiejesz, nie tylko ty. Choć jeszcze widuję różnicę między odcieniami. autor: A-typowa-b 14
Rafael Marius Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2022 Czas i życie zrobiły swoje. Taka kolej rzeczy. 1
A-typowa-b Opublikowano 21 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) @Rafael Marius pozdrawiam :). @Michał_78 dzięki za komentarz, nadzieja musi być. Kim bez niej nasze marzenia. Pozdrawiam @Łukasz Jasiński fajnie że wpadłeś. Pozdrawiam serdecznie @[email protected] serdeczności. @TylkoJestemOna widzę i pozdrawiam. @Phuruchiko lubię kiedy czytasz co piszę, pozdrawiam. @Sylwester_Lasota również się kłaniam. @iwonaroma cześć, miło że się spodobało. Pozdrawiam ciepło. @Tyrs pozdrawiam :). Edytowane 25 Września 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Starzec Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 @A-typowa-b samo życie, ale w sumie optymistycznie mimo wszystko. Pozdrawiam :) 1
Czarek Płatak Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 Pierwsze strofy przypomniały mi coś co kiedyś napisałem. Pozostałe w sumie też - do bólu można się przyzwyczaić, lecz nie da się do tęsknienia. Udanego pierwszego dnia jesieni 1
A-typowa-b Opublikowano 23 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 @Starzec wciąż jeszcze peelka widzi, ale ma już słaby wzrok. Pozdrawiam serdecznie. @Czarek Płatak dawaj go tu. Chętnie zobaczę :). Pisząc ten wiersz miałam na uwadze jedną osobę, z myślą o nim pisałam ten wiersz.
Czarek Płatak Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ proszę uprzejmie
A-typowa-b Opublikowano 23 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 @Czarek Płatak piękny Czarku. Pozdrawiam serdecznie
Czarek Płatak Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i łączę pozdrawienia :] 1
andrew Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @A-typowa-b @A-typowa-b Wystarczy widzieć tą różnicę odcieni, na początek to bardzo wiele, potem pojawią sie kolory, na pewno.Trzeba ich szukać najpierw w pszyrodzie, a potem wśród ludzi. Pozdrawiam serdecznie, ++++ Miłego dnia, trochę mało radości w wierszu, życzę tego Tobie w życiu. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-b Jak ból roztopiony w cukrze, słodko ale boli. Blady czas - przemijanie! Pozdrawiam serdecznie! 1
A-typowa-b Opublikowano 29 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @WiechuJK a cóż pozostało? @andrew dziękuję za słowa.
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-bwspomnienia!
A-typowa-b Opublikowano 29 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) @WiechuJK zgrales się chyba z Grzesiem, on napisał o wspomnieniach. Miłego. Słuszna uwaga. Edytowane 29 Września 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-btak, wiem, już ślad tam zostawiłem ;-)
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @A-typowa-bTak, zbieg okoliczności, po napisaniu owego, przeczytałem wiersz Grzegorza. Widocznie był to dzień w którym Duch Wspomnień odwiedził poezja.org. :-) Pozdrawiam. @DagParadoksalnie może zabrzmi, ale dzięki bólowi powstało dużo ciekawych wierszy. 1
A-typowa-b Opublikowano 30 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Dag zawsze można coś z niego wynieść. Lub zostać i nic nie dostrzegać. Faktycznie wena. Dobrze to opisałas. @WiechuJK nie można się nie zgodzić i z tym zdaniem. Ból ma wiele form, odmian. Pewnie każdy z nich inaczej działa.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Atypowa... to bardzo dojrzały wiersz, piękny tytuł... treść trąca myśli, a puenta daje maleńką nadzieję. skoro peelka dostrzega różnicę między odcieniami. Ja także staram się to wyłapywać. Pozdrawiam. 1
A-typowa-b Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2022 @Nata_Kruk potrafisz, jak trzeba napisać co jest nie tak i przy tym nie jesteś chamska, ale też potrafisz napisać jak coś jest ok. Wydaje się, że rozsądnie podchodzisz do tematu. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia. U mnie słońce jeszcze. 1
Gość Franek K Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Dobry tekst, tylko dlaczego napisany taką bladą czcionką? ;)
Rekomendowane odpowiedzi