Gizel-la Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2022 weszła pewnym krokiem grzmotnęła w plecy ani myśli przepraszać za ten bałagan pod drzewami bociany umyły skrzydła przed odlotem kotom rosną brzuchy a ona chuchając dymem palonych śmieci mami grzybiarzy 7
Gość Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2022 @Gosława ja lubię, ale jako ciepłolubna: wczesną, sloneczną i ciepłą:). Dziękuję za słówko! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dared Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2022 @Cor-et-anima Bardzo sympatycznie;-) 1
Gość Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2022 @Dared dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam!
Wędrowiec.1984 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 Lubię w jesieni chyba wszystko, nawet pluchę, byle nie za długo trwającą. Jesienią wreszcie można się ubrać. Wtulić w lekką kurtkę, mieć wreszcie przestrzenie przy ubraniu gdzie można schować klucze i nosić inne drobiazgi. Poza tym nie ma wszechobecnej letniej parówy, której po prostu nie znoszę. 2
Gość Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2022 @Wędrowiec.1984 dziękuję za odwiedziny! :) Lubię późne lato i wczesną słoneczną jesień. Jesień, zwłaszcza październikowo-listopadowa, jest dla mnie przykrą porą roku, bo wtedy odeszło dużo "istot', które kochałam. Mimo upływu czasu wspomnienia powracają...
Gość Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @iwonaroma dziękuję!:) @Dagojej, jakie piękne.. aż mnie ścisnęło z zachwytu i żalu! Naprawdę nikt ich nie zbiera?? Na grzybach byłam ostatnio jakieś...30 lat temu (Bory Tucholskie) i od kilku lat obiecuję sobie, że tego roku - na pewno..., ale zawsze coś. Choć ostatnio w lesie jestem średnio raz w tygodniu, ale tempo, jakie rozwijam uniemożliwia mi wypatrywanie grzybów:). Może październik przyniesie słoneczną pogodę...wtedy wybiorę się z Ojcem - grzybiarzem. Ale zbierać będziemy te typowe-jadalne, a nie magiczne... ;) Pozdrawiam! 1
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @Dag Cudowny widok. Napisałem kiedyś na portalu coś na temat prawdziwków i borowików. Za moich młodych lat robiliśmy na wakacjach spędzanych na wsi współzawodnictwo, kto uzbiera najwięcej tych grzybów podczas całych wakacji. Świetny to był czas! @Cor-et-anima Październik to mój miesiąc. Lubię jesień. Szczerze mówiąc, każda pora roku jest potrzebna. 1
Gość Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @WiechuJK dziękuję za przystanięcie! :) "każda pora roku jest potrzebna" To prawda. Pomijając prawa natury, jest potrzebna każda. Żeby móc zatęsknić lub odetchnąć z ulgą po tej, która się właśnie skończyła:)
Rekomendowane odpowiedzi