nocnypitupitu Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) wczesnym rankiem promień słońca przycupnął na latarni cichutko jak motyl by ludzi zmęczonych trzepotem skrzydeł nie budzić bez potrzeby tylko My po całej nocy odurzeni zapachem rzeczy bezwstydnych wcześniej nierealnych wypełniamy ulicę swoimi marzeniami zaciągając się zachłannie kolejnymi papierosami jak dzieci poznające świat wokół otwieramy szeroko oczy by widzieć i czuć by smakować owoce zakazane zamknięte dotąd w magicznej cukierni /pitu-pitu 2021/ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 23 Czerwca 2022 przez nocnypitupitu (wyświetl historię edycji) 6
duszka Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @nocnypitupitu Mam odczucie, że to nie tylko otwarcie się na "owoce zakazane", ale na wszystkie owoce życia, że jest to szersze... A spowodowane może być zwiekszeniem wyrazistości wewnętrznego odbioru i jednoczesnym wyostrzeniem zmysłów. Tak działa miłość. Piekny, ciekawie ujęty temat :) 1
nocnypitupitu Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) @duszka to była miłość, zakazana, zepsuta do granic możliwości, wyuzdana i .... ale jak to miłość, nie wytrzymała próby czasu, odległości i prozaicznych problemów dnia powszedniego... ale była wspaniała, tęsknię za Nią.... Edytowane 23 Czerwca 2022 przez nocnypitupitu (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myslę, że ona sama (miłość) jest zdolna wytrzymać próbę czasu i inne problemy.., i chyba wytrzymała, skoro za nią tęsknisz? To raczej my ludzie nie wytrzymujemy, żeby w niej trwać. Ale bądź wdzięczny za to, co było mozliwe :) 1
Amber Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 Wiersz jak wystawa z cukierkami zapraszająca do degustacji:) 1
nocnypitupitu Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @duszka miłość wytrzymała, ale życie przyziemne i problemy już nie... @Amber a TA latarnia ze zdjęcia jest tam do dzisiaj, niemy świadek wzlotów i upadku... 1
Amber Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @nocnypitupitu Lampa Aladyna, trzeba odnaleźć do niej zaklęcie. Przyciągające zdjęcie:)
nocnypitupitu Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @Gosława zagar, latarnia, krzywe drzewo... Ważne że było warto się umawiać.. Zawsze miałem problem, czy w czwartek o piątej, czy w piątek o czwartej.. Dlatego dwa dni czekałem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Amber grafik z zawodu potrafi dobre zdjęcie wstawić. Lubię pokoloryzowac, albo pójść w głęboki dół @Gosława wcześniej kwadraty były na laptopie, jak przeczytałem na telefonie ro wszystko znaczki wyszły ok.
Moondog Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @nocnypitupitu ,, jak dzieci" tu bym postawił puentę bo reszta jest zbyt oczywista i prosta a do tego momentu wiersz dotyka Pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 Witam - myślę że to udane pisanie - Pozdr.
nocnypitupitu Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję za uzauznanie @Gosław znanie@Gosława zawsze mogłaś mówić kochanie, słonko, mój aniele i inne wersje. Z doświadczenia wiem, że najgorsze xo może się przydarzyć, to pomylenie imion w łóżku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
nocnypitupitu Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 @Gosława życie uczy "bezpiecznego" zachowania :-) @Moondog jakoś tak mnie poniosło dalej, pozdrawiam i dziękuję za uwagę :-)
nocnypitupitu Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 @Gosława monitory i stuknięcia klawiszami w dzisiejszych czasach uczyniły wiele złego w życiu niektórych. Znam to z obdukcji. Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @nocnypitupitu Magiczna cukiernia pełna słodyczy w świecie goryczy. Podoba mi się ta magiczna cukiernia. pozdr. 1
nocnypitupitu Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 @WiechuJK dziękuję, nigdy nie ma samej słodyczy i samej goryczy, zawsze jest coś "pomiędzy"... pozdrawiam :-)
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @nocnypitupitu Tak, wiem coś o tym. pozdrawiam ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi