Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Z wielu ścieżek przede mną wybierałem tę jedną. Dokąd bym dotarł? Nie wiem i chyba wiedzieć nie chcę. Kiedy patrzę za siebie, wiem, że jestem, gdzie jestem, a resztę skrywa ciemność. 5
Marek.zak1 Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Fajny wiersz z trafnym przesłaniem. Każdy ważniejszy wybór kierowałby cię na inną ścieżkę, a dokąd by prowadziła, tego nie wie nikt. Z podobaniem:).
Dared Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 @Sylwester_Lasota Oj tam, napisałeś to od niechcenia chyba, potrafisz pięknie pisać
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No proszę, jakie dwa różne komentarze :D @Marek.zak1 Dziękuję :) @Dared Mogłoby Cię zdziwić jak czasami wychodzą dobre "wiersze pisane od niechcenia" i jaka czasami wychodzi lipa z przepracowanego godzinami dzieła. Chociaż ja mam takie doświadczenia. Co wyszło z tego? Nie mi to oceniać... a chodziło za mną cały dzień. :) Miałem dać ulecieć? :) Pozdrawiam. 3
Dared Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 @Sylwester_Lasota No nie i jeszcze raz nie ;-)) nie znam się na poezji, wiem co mnie trafia tylko, ok mam też takie chwile 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie na tym to polega... żeby trafiało :))))
Wiechu J. K. Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 @Sylwester_Lasota Po prostu banał skryty ciemnością. Pozdrawiam Sylwestrze. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem jak to jest. ;-)))))))
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W ciemności kryje się wiele banałów, oświecenia też bywają banalne i chociaż czasami z jednego i drugiego potrafi wyleźć coś, co banałem nie jest, to często "banał" może być tym najlepszym co nas w życiu może spotkać, a "niebanalne przygody" prowadzą do złego końca. W związku z tym, zgadzam się z tym co powyżej. :) Pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Wzajemnie :)
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej nieznane chociaż prawie na jedno wychodzi, nie czepiam się :-)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciemność wydawała mi się bardziej... poetycka :))). A poza tym, to tylko dwie sylaby i trudno znaleźć zamiennik ;) No i rymuje się do przede mną :)))))))
Rekomendowane odpowiedzi