Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) przeleciał ponad Buczą demon czarnoskrzydły posłańcom swoim ciemnym ciemne dał zajęcie rozstrzelał wpierw niewinność nanizał na widły ofiarom wybił oczy powykręcał ręce umarłym pozostawił rozkład na ulicy rozleciał się na części jak demon potrafi na wszystkie strony świata i o Buczy krzyczy i bogiem się nazywa chociaż Boga zabił ma język rozdwojony gdy przychodzi do mnie i wmawia mi że muszę o tym wiersz napisać więc tu mu odpowiadam tylko w takim stopniu poczuwam się na siłach w jakim mnie dotyka Edytowane 1 Maja 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 9
Somalija Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @Sylwester_Lasota W jednym z pierwszych tekstów, które napisałam o wojnie o wojsku rosyjskim napisałam ,,dzicz", jednak obrazy wojenne przerosły moją wyobraźnię... 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja myślę (mam przeczucie), że to, co do nas dociera, to jeszcze nie wszystko. Dzięki za serducho i komentarz
Marek.zak1 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Czytałem o IIWŚ wiele książek i jak wiesz, też coś napisałem w temacie, ale przenigdy nie pomyślałem, że coś podobnego się powtórzy, tak blisko, a jeszcze może być bliżej. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie napisałem książki, ale mam podobnie. Moi rodzice przeżyli wojnę i okupację i tata dosyć często powtarzał, że ma nadzieje, że jego dzieci to nie spotka. Chyba nigdy nie było jeszcze tak blisko i też mi się nie chce wierzyć, że ktoś mógł zaryzykować rozpętanie takiej kolejnej zawieruchy. Tamtą znam z bezpośrednich opowieści, które ciągle są we mnie żywe... i to wystarczy. Również pozdrawiam.
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Sylwester_Lasota tego zachód Europy nie zrozumie, nie pojmię. My tak, oni nie. Nigdy nie rozumieli tych ran i blizn po nich, która ten fragment świata zna i pamięta. Stąd my tak szarpiemy się o tą sprawę, którą oni tam chcieli by pod dywan zamieść, ale nie mogą wpędzeni w skrupuły. Walczmy więc o pamięć, bo to jedyny sposób aby potomków falszywej swastyki przystrojonej obecnie kokardką św. Jerzego odesłać na śmietnik historii.
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... wmówił i.. namówił, jak dobrze, bowiem wyszło owocnie, jak na mój gust. Pozdrawiam.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Dal nam wolna wolę a teraz człowiek biadoli że Bóg ma coś zrobić. Najtrudniej się patrzy Jak sobie nie radzą dzieciaczki 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staram się nie pisać o tym, co się dzieje za naszą wschodnią granicą zasadniczo z dwóch powodów. Po pierwsze nie czuje się kompetentny, a po drugie przekaz znam tylko z mediów, do których rzetelności już dawno straciłem zaufanie. Przyznam się szczerze, że łatwiej mi było pisać o pandemii, która dotykała mnie bezpośrednio. To, co się teraz dzieje, tak przeraża, że trudno zachować jakiś obiektywizm, moim zdaniem, a powtarzanie informacji zaczerpniętych z mediów lub opieranie się jedynie na nich, wydaje mi się bez sensu. Ale jak widać i mi się "ulało". To trzeci w "wojennej tematyce", który napisałem, oby ich było jak najmniej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Najsłabsi chyba zawsze byli najbardziej poszkodowani na każdej wojnie . Dzięki serdeczne Marcinie za wgląd. Pozdrawiam 1
Czarek Płatak Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 O, to musi być ten sam, co szeptał papieżowi ogłoszone przezeń ostatnio na temat wojny w Ukrainie rewelacje.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarek, nie wiem. Ostatnio w ogóle wiem coraz mniej, a wydaje mi się, że chciałbym wiedzieć jeszcze mniej. Pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 ... zaproponuję wszystkim, jeszcze to... 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 @Nata_KrukŚwietna muzyka. Wielkie dzięki za podrzucenie. Odsłuchałem z prawdziwą przyjemnością. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi