Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Fenomen Frankena

Rekomendowane odpowiedzi

@Czarek Płatak Tak, Świetlickiego warto jest czasem i nie tylko czasem zacytować. Bardzo często i również spotkałem się z określeniem "banalizm" w kierunku poezji i O'Haryzmu Świetlickiego. Jednak puszczam to płazem. Bardzo udany wiersz. Z przyjemnością przeczytałem. 

Edytowane przez dach (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To wynika w sporej części ze zjawiska określanego w psychologii dysonansem poznawczym plus oczywiście presja społeczna, bo przecież wielu w tym czasie czyni różne postanowienia. 

Dzięki za czytanie i słowa Marku 

Odpozdrawiam noworocznie 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dokładnie.

Dziękuję i Samego Dobrego w nowym roku. Trzymam zań kciuki :) 

Dzięki za wizytę. 

Pozdrowienia 

Ja czynię podobnie. Każdy dzień jest ważny ;) 

Dzięki 

Dzięki. Nieprzysiadalność to zdecydowanie jeden z ich szlagierów :)) 

Uwaga również na raki. Lubią szczypać ;) 

Odpozdrawiam 

Dziękuję. 

Pozdrawiam serdecznie 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Laura Alszer A dla Laury... laurka,                             choć nieco pożółkła. Pozdrawiam, nie namawiam do niczego.
    • @Bożena De-Tre Świat poezji... co buduje,                                a nie oschły w łożu dureń!   Pozdrawiam noworocznie Bożeno.
    • @Klip Jakie budownictwo, tacy ludzie - zabytkowi. Może niech się Cieszą, że mają takie dziury w głowie Głębokie - bo nie trzeba analizować siebie tylko szukać winy w otoczeniu.
    • niektórzy mówią że jest wszędzie w sadzie ogrodzie na łące w lesie w naszym domu oraz w kościele jest gdy wesoło oraz gdy smutno że wszystko słyszy i widzi a my jego nic a nic   ani  ja ani ty i on go nie widzieliśmy dlatego są wątpliwości  - a mimo to mówi się  jest  zawsze obecny - czy to nie za mało  żeby tak  sądzić sami tego nie doświadczyliśmy  osobiści  ani namacalnie   więc nie gniewajmy się gdy ktoś pyta o prawdę której nie widzi tłumaczy mu się że kiedyś ktoś z nim rozmawiał  jednak nie ma dowodów i nie było świadków którzy by to potwierdzili   dlatego człowiek  ciągle błądzi czasem się uśmiecha  czasem się złości  -  a on jeżeli jest to patrzy  na to częstując ciszą która  nie sprawiedliwa - więc jak ją zrozumieć    
    • Czy widzi Pan jak wiatr wieje, jak pięknie fruwają motyle? Chciałbym być jak ten motyl -pomyślałem- odlecieć daleko i przeżyć beztroskie chwile. Ale nie mogę, bo widzę Ciebie. Wysoki Pan z brązowymi oczyma, cały czas go widzę i widzieć przestać nie mogę, ponieważ ja w nich tonę. Tonę i o ratunek nie wołam, bo Pan mi pomoże -gdybam. Widzę Pana z innym Panem -państwo Panów, myślę- idealne. Idealne jest, tylko szkoda, że nie z mym Panem. Tonę coraz głębiej, o ratunek nie wołam. Nikt nie nurkuje, nie chcą pomóc, a ja przed oczami cały czas widzę Pana, jakby ktoś mnie omamił. [...] Ja młody, naiwny ratunku nie szukałem, bo wszystko czego chciałem, to być razem z Panem.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...