Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Klip Opublikowano 21 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Spytała Masza wieszcza pod Wrzeszczem: "Czemu nie skąpiesz mnie pieszczot deszczem? Czemuż nie budzą podniety Płci mej obfite zalety?" "Wierszy swych pieścić nie skończył jeszczem!" Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji) 20
Marek.zak1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Super, a ten pieszczot deszcz:). Osobiście bym zamienił 3 i 4 wers miejscami, ale to drobiazg. Pozdrawiam. 1
Annie Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Ciężko się czyta przez tę czcionkę ale rozumiem, ze to pieszczotliwie zawijasy:)
Klip Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) @Marek.zak1 Jeśli chodzi o zamianę wersów - organizm się buntuje ale walczę:) Dziękuję za uwagi.@Marek.zak1 @Annie 1. Dziękuję za uwagi. 2.Musiałem wyszumieć:) Edytowane 21 Listopada 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Klip Ja sporo pracowałem z korektorami i w 95% przypadków uwzględniałem ich uwagi. Najważniejszy jest przekaz, myśl i klimat. Pozdrawiam.
beta_b Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Dźwiękowo super, cyferki się zgadzają, ew. ułatwiłabym zadanie czytelnikowi, wyrównując wersy do lewej. Drobna propozycja: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Klip Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Marek.zak1 To, że ktoś ma uwagi znaczy, że zauważył:) Dzięki.
Marek.zak1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak i że czytał, zastanowił się nad i tak dalej:). M
Klip Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @beta_b 1. Lubię ten zapis limeryków z wcięciem w trzecim i czwartym wersie ale ortodoksja chyba nie zawsze jest wskazana. Wcięcie ma sens jeśli kropka kończy drugi wers. Mam do myślenia. Może więc tak: Spytała Masza wieszcza pod Wrzeszczem: "Czemu nie skąpiesz mnie pieszczot deszczem? Czemuż nie budzą podniety Płci mojej bujne zalety?" "Wierszy swych pieścić nie skończył jeszczem!" Słowo czyżby idzie w kierunku Czyżby nie budziły i wszystko się sypie. Trzeba pracować.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Spytała Masza wieszcza pod Wrzeszczem: "Czy brzeszczot pieszczot mży drobnym deszczem?"Gdy brzeszczot drżąco dzierżysz on dreszcze wzbudza bez przerwy" Odrzekł wieszcz i wiersz dodał jeszcze. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Antoine W Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Klip fajne :) (dodał bym już przed "podniety" ale tak też można)
Klip Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Antoine W To byłaby jedna sylaba więcej. Pozdrawiam
Klip Opublikowano 8 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2024 @Sylwester_Lasota@jan_komułzykantBardzo mi miło. Pozdrawiam serdecznie 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) Poeta Adam, w Polszcze zwany narodowym, do jazd konnych na olkep nigdy nie miał głowy (a może raczej d**y), ale za to dziewuchy ładne w pełni ujeżdżać zawsze był gotowy. Pozdrawiam :) Edytowane 8 Listopada 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 3
Klip Opublikowano 9 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2024 @MIROSŁAW C. @Wędrowiec.1984 Serdeczne dzięki
poezja.tanczy Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Klip Co podnietę, tu stosować To nie łatwo, się tak schować No właśnie, tak to jest :) M.
Ewelina Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2024 @Klip bardzo mi się podoba:))
Klip Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2024 (edytowane) @Ewelina Dziękuję za cenną pochwałę. @poezja.tanczy Ogromnie miło mi gościć. Dziękuję. Pozdrawiam świątecznie wszystkich czytelników. Edytowane 11 Listopada 2024 przez Klip (wyświetl historię edycji) 1
andreas Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 Udał Ci się fantastycznie. Szybki Bill dość małomówny fraszkopis z Wrzeszcza nawet w miłości mocno się streszcza bo gdy z Helką zaczął ledwie był po chwili w siódmym niebie więc z niego raczej nie będzie wieszcza Pozdrowionka. 1
Klip Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 @andreas Dziękuję serdecznie. Bardzo mi miło.
Rekomendowane odpowiedzi