Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 7 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Jeszcze życia nie oddaje, jeszcze walczyć chce do jutra: drobny dzwonek w listopadzie śmieje się, choć jesień smutna. Jeszcze ma ambicje cieszyć, czerpie każde pół godziny. Mróz za płotem już się skrada a on przeżyć chce do zimy. Sinoszary mrok zalewa i opadły w lesie liście. W żółci fiolet na posłaniu się uśmiecha zamaszyście. Drobny kwiatek, wbrew naturze, wykiełkował późno z ziemi, ale znalazł sobie miejsce i się letnią barwą mieni. Długo taki nie wytrzyma, bo natura jest potęgą ale co nacieszy oko, co przeżyje, to jest jego. Jeśli duszę masz staruszka i już myślisz, że nie pora to przypomnij sobie kwiatek co miał w nosie ten listopad. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 8 Listopada 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 17
[email protected] Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) @beta_b A na nosie szara maska, więc nie całuj tylko głaskaj, kwiatek ma to uff głęboko, bo ten w masce... cieszy oko. Pozdrawiam Betko. Edytowane 7 Listopada 2021 przez [email protected] (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Ślicznie, ja też miałem takie kwiatki, a niektóre jeszcze żyją:). Pozdrawiam,
beta_b Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) @Gosława @Marek.zak1 @[email protected] Dzięki, kochani. Grzesiu, pozdrawiasz Dag przy rymowance. Pomyliły się osoby, czy ją tu przyzywasz? ;) bb Pozbierałam dzisiaj grzyby i piosenki dwie, w lesie jesień się panoszy, ale w sercu nie. W listopadzie maj rozkwita i do góry rwie, pod suchymi już liściami miłość skryła się. Edytowane 27 Listopada 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @beta_b Betko z tego wynika że starość za krzakiem, gonię, rozmawiam, stawia wszystko na bakier. Miłego wieczoru Betko, najmocniej przepraszam, Dag także.
[email protected] Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @beta_b Chyba "grzybów" i "liśćmi", chyba że znów starość?
A-typowa-b Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @beta_b bardzo pozytywny, ciepły wiersz. 1
beta_b Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @[email protected] pewnie masz racje, ale to komentarz-rymowanka bez ambicji do czegokolwiek, prócz liczny sylab w wersie. @A-typowa-b dziekuję, że byłaś. bb
tetu Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 Poprawiłaś mi humor tym wierszem Beato. Klimatyczny, ciepły, nastrojowy wiersz. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @beta_b Ambicję trzeba mieć zawsze, nawet jak się pisze na papierze toaletowym jak w swoim czasie Rowling.
beta_b Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 @[email protected] nic nie trzeba mieć Grzesiu, prócz serca. ;) @tetu Miłe słowa, a komentarze poprawiły mi humor. Piszę proste teksty, nie umiem pisać wyrafinowanie. Ale czy wszystko musi być skomplikowane? Ściskam Cię ciepło. bb
_Marienka_ Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) @beta_b A może; To poszukaj sobie kwiatka, który w nosie miał listopad Idź, poszukaj sobie kwiatka... Ja mam takie dzielne kwiatki na balkonie; kwitną i już. Pozdrawiam. Edytowane 7 Listopada 2021 przez _Marianna_ (wyświetl historię edycji)
Wiesław J.K. Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @beta_bwłaśnie, ten czy tamten listopad, a życie trwa...
lena2_ Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 super napisane:) tez mam w ogrodzie takie kwiatki- nieugięte:):)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może tak: Sinoszary mrok zalewai opadły w lesie liście.w żółci Fiolet na posłaniusię uśmiecha zamaszyście reszta ok. 1
Nata_Kruk Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... bardzo wdzięczna treść, ale... to nie jest rymowanka o.. kwiatku.. już teraz o dwóch. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Gość Franek K Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2021 Urocze i optymistyczne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2021 @beta_b Ładne i urocze :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 @beta_b Super. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi