Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Strefa intymna

Rekomendowane odpowiedzi

@tetu wow! Za dużo za dużo znaczeń ale generalnie olśniewa. 
ja ostatnio wsłuchuję się w znaczenia ciszy. W twoim wierszu widzę dużo nadmiaru. Podziwiam ale meczy mnie nadmiar. To tylko taka wrazeniowka. Pozdro 

Edytowane przez Lahaj (wyświetl historię edycji)

Wiersz nie na jednen , nie na dwa, a wiecej razy. Tak jak intymność w relacji - wymaga czasu. 

Myślę, że bardzo mocną cześcią wiersza jest pierwsza strofa. W niej treść i forma bardzo dobrze wychodzą sobie naprzeciw się. Kompozycja w tym fragmencie budzi i moje emocje, i refleksję. 

"bliżej nieznany" - świetne .

Pozdrawiam 

Panowie i Panie dziękuję za opinie.

@Lahaj wrażenia są bardzo istotne, zawsze nam jakieś towarzyszą. W końcu coś poznajemy, dotykamy, smakujemy. Zastanawia mnie nadmiar o którym piszesz, nie wyczuwam nic takiego. Ani nadmiaru słowa, ani nadmiaru ciszy, znaczenia się łączą tworząc pewną opowiastkę, ale wiesz autor zawsze patrzy inaczej. Fajnie, że wpadłeś i się podzieliłeś. Pozdrawiam.

@Sylwester_Lasota 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

teraz tak, ale bywają i te krótkie, za krótkie;) Dziękuję za słowo. Serdeczności.

@Radosławdziękuję i cieszę się, że coś w Tobie drgnęło;) Pozdrawiam. 

@Marek.zak1miło Cię widzieć, bardzo. Masz rację, wariacje na temat... cieszę się, że przypadło do gustu. Miłego. 

@A-typowa-bco też Ci chodzi po głowie;) Ale coś mi się wydaje, że to właściwy kierunek:)  Miło, że wpadłaś, dzięki.  

przyszło mi do głowy (ale dopiero tak pod koniec) aby zapytać o córki tego ogrodnika, skoro psa nie ma? ;))

Podoba mi się całość, ma smaczki, a fragment o Róży odebrałem podobnie jak @A-typowa-b,

może nie powinienem, ale z uśmiechem. Podziwiam @tetu Twój talent. Kapelusz z głowy.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:D 

Córki ogrodnika? Dobre :D Janko, bliżej nic mi o nich nie wiadomo, muszę zapytać mojej peelki, może ona coś wie;) 

Oczywiście, że powinieneś:) Sama się przy nim uśmiechałam. Poza tym jak się ludzie uśmiechają, to zaraz jest lepiej;) Dziękuję Ci za komentarz i wizytę. Pozdrawiam.