Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 15 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) inkluzja słońce nisko jeszcze głaszcze asfalt chodniki czubki głów biegaczy poświata skondensowana tak że można poranek gryźć jak kromkę chleba światło zaprasowuje w ożywiony bursztyn: przyprószony liśćmi i starością dostawczak rowerzystę w odblaskowej kamizelce karetkę jak zjawa [audio mute — on] przez rondo sen nieme kino na lampach niebieskich pana ciągnącego psa na spacer po lewej psa ciągnącego panią na spacer po prawej szpaler domów uciekających za ucho lewe szpaler drzew uciekających za ucho prawe zwierzę nawet rozjechane na świeżoróżowe mięso nie wklepane jeszcze żelaznym butem miasta w ziemię na płasko wywrócone jedynie wnętrzem na zewnętrze paradoksalnie żywo opalizujące pod amarantowym niebem — you've just listened to Frederic Chopin Etiude Opus 10 number 3 in E major by Mauritzio Pollini it's saturday 10th of October quarter to 8 a.m. at Classic FM — miodowo-żywiczne miasto miodowo-żywiczne ulice miodowo-żywiczne dnia zwiastowanie dłonie o pożółkłych knykciach zaciśnięte na kierownicy czarnego samochodu skaza na bursztynie. Edytowane 15 Października 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 14
[email protected] Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 @Czarek Płatak Przejechałeś po życiu cichutko... w ukryciu, z rysą na bursztynie jak gdzieś w starym kinie. Pozdrawiam Czarku. Czyż to nie piękne? 1
Marek.zak1 Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 Obrazy, refleksje, muzyczny wtręt i filozoficzne podsumowanie. Pozdrowionki. 2
iwonaroma Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 Miodowo żywiczny wiersz :) Ciekawy jest nasz odbiór inkluzji jako negatywny (w diamencie) bądź pozytywny (w bursztynie). No cóż, diament może i doskonałością ale zimny i twardy natomiast bursztyn... sam miód :) ciepło i życie. Fajny wiersz, bardzo. (mimo czarnego samochodu i skazy) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 Witam - trudny wiersz ale wart przeczytania - Pozdr. 1
Pan Ropuch Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Czarek Płatak Z ostrej amunicji słowa... każde, każde celne w sam środek percepcji odczytu-zrozumienia... Jest dobrze, bo to bardzo dobre pisanie jest. Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 ... ależ pojemna ta Twoja "inkluzja"... zamykasz w wierszu wiele treści/zdarzeń i jako baczny obserwator, wtapiasz całość w... "miodowo - żywiczne miasto".. plus kończąca skaza na bursztynie.. ciągle za wiele ich. ... już wczoraj dałam plusik, dziś z przyjemnością zostawiam słówko od siebie. Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Czarek Płatak Pożąglowałeś słowem jak niczego sobie wirtuoz. Świetne wersy z od lewa do prawa, bardzo bardzo. W opisie rozjechanego zwierzęcia - przypomniał mi się Twój starszy wiersz w tym samym temacie i no cóż; piszesz aktualnie z innej galaktyki. 1
Antoine W Opublikowano 23 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2021 @Czarek Płatak trafiłem tu do Ciebie, na ten wiersz, jak konkurs już rozstrzygnięty - myślę że mógł być inspiracją.... jak by nie było, masz moje uznanie... 1
Czarek Płatak Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Rekomendowane odpowiedzi