Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 20 Września 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 życie jest tak samo nieuniknione jak śmierć jedyną różnicę czyni w którą stronę biegniesz 8
corival Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @GrumpyElf Ha... dobrze prawisz Pani. Pozdrawiam :) 1
GrumpyElf Opublikowano 20 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @corival I ja Ciebie pozdrawiam, Cori.
GrumpyElf Opublikowano 20 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @Gosława Wpadam na forum i czytam wiersze, o fajnie, Renia skomentowała moje mini, idę zobaczyć i JEBUT PATELNIĄ W ŁEB !!! Haha, 'podatki' to powinno być słowo na forum zakazane!!! Osz Ty :) Buziak.
iwonaroma Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 Fajnie :) krótko a mądrze. Może tylko 'biegniesz' zamieniłabym na 'idziesz' - tak dla siebie, bo ja jestem flegmatyk ;) 1
Leszczym Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 @GrumpyElf A w którą stronę się biec powinno? 1
GrumpyElf Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) @Michał_78 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie - stoi. Pisałam te słowa z myślą również o małych chwilach z każdego dnia; niektóre nam życia dodają, a inne odbierają i tak jak zawsze szukam balansu, to w tej konkretnej sytuacji uważam trzeba zawalczyć o przewagę... chciałabym zawsze, aby to życie przeważało. Edytowane 21 Września 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @iwonaroma Dzięki, Iwonko. Pewnie lepiej byłoby napisać coś bardziej neutralnego jak "zmierzasz", ale napisałam jak czułam. Pozdrawiam Cię. @Leszczym Nawet jeśli biegniesz w stronę życia, to przybliżasz się do śmierci, ale w zupełnie innym duchu. Chciałabym, aby kierunek życia był oczywistym wyborem. @Michał_78 Tobie również tego życzę. 2
Gość Radosław Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 ... a dla mnie kluczowe słowo to "życie" ;) bez niego nie byłoby śmierci. Przyjmij pozdrowienia Elfiku
beta_b Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Kiedyś pisałam, że strach przed życiem waży tyle samo co strach przed śmiercią. Ty piszesz, że jest tak samo nieuniknione. Sporo tu skrótów znaczeniowych, ale tym bardziej zatrzymuje. Niezła mini, ściskam. bb PS To cud, że żyję. Czy można powiedzieć, że to cud, że ktoś umarł? 1
GrumpyElf Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) @beta_b Tak naprawdę każde życie jest cudem, a jednak mówimy tak, gdy otarliśmy się o śmierć. Duet życia i śmierci jest nierozerwalny i oczywiście nikt nie powie, że ktoś cudem umarł. Być może dlatego oczywisty fakt życia jest brany tak lekko, a nie powinien. Wierzę w świadomy wybór za życiem, wtedy naprawdę się do niego biegnie. Pisałaś o strachu przed życiem, więc rozumiesz. Ściskam. @Radosław :) Ta zależność działa w dwie strony. Na pewno wszyscy umrzemy, ale czy wszyscy żyjemy? Ściskam. Edytowane 22 Września 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) Cudem umarł o północy. Stracił "szóstkę", wpadł pod kosę, żeby już nie cierpieć więcej widząc w lustrze pustkę w szczęce. Można śmiać się ze śmierci? To pytanie retoryczne, nie przystoi. Rosyjską ruletkę wymyślił Anglik, ale przyjęła się w Rosji, jako odpowiedź na nudę i brak stymulowania skrajnych emocji. Taka nonszalancja wobec życia. Edytowane 22 Września 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @beta_b Myślę, że z wyczuciem sytuacji, ale należy. Jednak ostrożnie, bo ze śmiechu można umrzeć ;)
beta_b Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest właśnie "pomiędzy :D, albo trochę bardziej na prawo ;) Niby się wszystko zgadza: rym, rytm, zdania, słowa, ale nie wymowa. Wyjątkowo bezsensowny. Jak stół z 3 nogami. Niby stoi ale coś jest nie tak. :D Dawno nic nie pisałam. Trochę mnie zainspirowałaś, choć zboczyłam. 1
Gość Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) @GrumpyElf W tych czterech wersach można by grzebać bez końca - tyle w nich uniwersalnej prawdy. Jednak ja najchętniej zatrzymałbym się w połowie tego wiersza. Trochę z przekory, trochę ze względu na wrodzony pesymizm, a trochę dlatego, że podoba mi się chłód i brak nacechowania w tych dwóch wersach. Edytowane 30 Września 2021 przez error_erros (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 Bardzo pojemne mini.... i pomiędzy można podostawiać to i owo. 1
Moondog Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 (edytowane) @GrumpyElf aż przypomniał mi się cytat ze Stowarzyszenia umarłych poetów ( który sparafrazuje) " I żebym na końcu nie odkrył że tak naprawdę nie żyłem" oraz jeszcze jeden z filmu Beach bum ( Plażowy haj po polsku ) I słowa głównego bohatera " o zachodzące słońce choć nadeszła już pora jako jedyny szczebioczę na twój widok w niezmąconym zachwycie" Pozdrawiam Edytowane 6 Października 2021 przez Moondog (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 6 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 @Moondog Pewnie byśmy się polubili; cytujesz filmy, a to już mnie ożywia - w tym jeden z moich ulubionych. Dzięki. 1
Rekomendowane odpowiedzi