dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 (edytowane) Ten dzień kiedy: sam ze sobą walczysz do samego końca nie przestajesz ale wszystko co miałem zrobić zrobiłem wszystko co miałem ogarnać ogarnąłem nic nie muszę nie mam sił nie mam ochoty nic się nie chce nic nie smakuje ale może jednak obejrzę jakiś dobry film ale nie chce się nawet włączyć telewizora może przeczytam dobry wiersz ale nie chce sie nawet siegnać po książkę otworzyć laptopa tym bardziej przecież nie będę się brawurowo przemieszczał z kąta w kąt ten rodzaj bojowej bezużyteczności w jednym niewielkim pokoju nie ujdzie bezkarnie nie nie podejmę się tego wysiłku nie skończy się dobrze przecenię swoje możliwości czegoś sie zachce niechcący włączę telewizor sięgnę po książkę otworzę laptopa to stanowczo za dużo uczepiłem się tej ostatniej szansy postanowiłem bezmyślnie gapić się w sufit zaryzykuję położę się na łóżku z rękoma pod głową w sumie sie opłaciło nie poniosłem poważnych konsekwencji jednak nie obeszło się bez drobnych strat z kieszeni wypadły klucze paczka papierosów jakoś to przeżyję sytuacja zatem z grubsza została opanowana poczułem się bezpiecznie bezużyteczny wydaje się w końcu pozbyłem się wszystkich ambicji chęci na cokolwiek kompletny koniec niczego nie pragnę niczego nie oczekuję tak jest dobrze poddałem się zarzuciłem kotwicę delikatna bryza zakołysała moim statkiem zamknąłem oczy a może się kurwa coś przyśni a może się kurwa coś przyśni, Łódź, pierwszy dzień wiosny. Edytowane 4 Sierpnia 2021 przez dach (wyświetl historię edycji) 5
dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Gosława tak to bywa moja Ty wirtualna kumpelko. Tak to właśnie bywa... Pozdrawiam.
dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Gosława no i o to chodziło ;)
iwonaroma Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Świetnie to opisałeś :) A brawurowe przemieszczanie się z kąta w kąt jest genialne :) Każdy tworzący zna chyba stany przez Ciebie zobrazowane - ja znam :(. Pocieszeniem jest, że psychologowie twórczości nazywają te stany inkubacją, więc nic nie idzie na marne :) Pozdrówka 1
dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @iwonaroma dokładnie tak. Nic nie idzie na marne. Dziękuję i pozdr.
dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @jaguar tak, to nawet słuszna uwaga. Nastroje duszy, te jałowe są tak bardzo niezbadane i często otwierają nowe drzwi. Pozdr.
GrumpyElf Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @dach "Bojowa bezużyteczność" - hit. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @dach Nic nie robienie do potęgi ntej, celowe... po to by odzyskać równowagę ducha i ciała. Rzadko mi się zdarza, ale znam ten stan. Pozdrawiam :) 1
dach Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @corival ja również pozdrawiam i dziękuję.
dach Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @Michał_78 dziękuję. zatem nie jestem sam... pozdrawiam
dach Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @Dag ostatnio jestem na biegu wstecznym. Tylko i wyłącznie. Robię bokami ale się tego nie wstydzę. Idę bokami do ludzi i nie udaję, jak tutaj większość grafomanów, niestety. Pzdr.
dach Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @Dag Ja również Ciebie pozdrawiam. To bardzo słuszne, co napisałaś. To ja mam przyjemność czytać Twoje komentarze i nie tylko. Pokora charakteryzuje się tym, że człowiek nie ucieka od swoich słabości, a wręcz przeciwnie- robi z tego nawet pośmiewisko dla własnej osoby. Daje sobą poniewierać ale i też daje siebie. Jednj to rozszarpią, drudzy z równą pokorą przyjmą. Ech, pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi