Tdk crew Opublikowano 6 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 rysy lustra dłubane codziennym spojrzeniem giną w morzu kłamstw chwytane fiołkowe wspomnienia szarpią cudzą garść w więzieniach ukrytej fortecy żyją trupy z lustrzanych bram
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Bardzo mocny przekaz, w dodatku świetnie namalowany, szczególnie pierwsza strofa zasługuje na uwagę, ++. pozdr./Jay
Vague Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 chiralność - słowo kluczowe, którego zabrakło tutaj/ kolwiekacz całokształt - przyzwoity/ pozdr.*
Antoni Leszczyc Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Do mnie nie trafia metaforyka. Obraz trupów i więzienia spływa po mnie w kontekście dzisiejszego kraju - może za dużo czytałem Borowskiego, by mnie to jeszcze mogło ruszyć. Do tego zupełnie nie podoba mi się "morze kłamstw" i rymowanie ostatnich wersów. Taki zwyczajnie mam gust. Aczkolwiek "dłubanie lustra" ciekawe. Pozdrawiam, Antek
Witold Marek Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Tylko te "trupy" wymieniłbym na coś ze zwłok lub nieboszczyków... Choć i tego nie jestem tak do konca pewien: w końcu "kłamstwa" i "szarpią" to również dosadne, bezpośrednie słowa. Pozdrawiam.
hewka Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Widze ze te trupy zamierzone. Dodaja dramatyki.Wiersz mi sie podoba. Pozdrawiam cieplo :)
Rekomendowane odpowiedzi