Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jo Shakti Opublikowano 14 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Mały kotek łapie myszki Pije mleko prosto z miski Goni kłębek, fotel drapie Często chrapie na kanapie Nawet kiedy coś napsoci Starsza pani się nie złości. Raz wlazł kotek do kominka Łapki brudne – słodka minka. Potem kłębkiem znów się bawił Czarnych śladów moc zostawił. „ Kawał z ciebie łobuziaka! Mamcia sprzątnie. Daj buziaka!” Starsza pani tuli czule Swoje zwierzę szaro-bure... Mały Janek, zuch chłopaczek Węszy w trawie, sprawdza krzaczek. Patrzy – siedzą dwie biedronki Żwawo skacze między grządki. A że popadało właśnie Stópki swe pobrudził strasznie. Zatem prędko do łazienki... Nagle słyszy jazgot wielki: „Ty łobuzie! Ty niecnoto! Tak nabrudzić, wszędzie błoto!” Starsza pani krzyczy w głos Głaszcząc kotka... pod włos. 9
JWFA Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Coś z czasami pogmatwane Łapie, bawił, tuli - zamęt Ale może tak być miało Takie Twych wierszyków Tao 1
Nikodem Adamski Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Ten wiersz jest tragikomiczny. W całej rozciągłości. 1
Jo Shakti Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Jakub Adamczyk@Nikodem Adamski Dzięki za odwiedziny i serducho. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 kotek jest mały, miękki i słodki, a taki łobuziak to żadne z wymienionych:). Pozdrawiam
Jo Shakti Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Pi_ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, że do mnie zajrzałaś. Trochę przewrotny ten mój wierszyk. ;) pozdrawiam cieplutko
Jo Shakti Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Miro-sław Pisanie dla dzieci rzeczywiście nie jest łatwe. Sama mam zaledwie kilka takich wierszy. Trzymam kciuki :)
Arsis Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Jo Shakti starsza pani? gdzie?
Jo Shakti Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Arsis A to już trzeba użyć wyobraźni... ;) miło Cię u mnie widzieć :) pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Jo Shakti Jo tak zerka przez okienko, całe życie ma pod ręką. A że czasem zaskakuje, postrzeganie ludzi psuje. Miłego lata Jo.
corival Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Jo Shakti Tak to już jest... gradacja łobuziaków u starszych pań bywa rozmaita ;) Spodobał mi się ten żartobliwy tekścik. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 Świetnie :) A czemu w warsztacie? 1
Jo Shakti Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 @iwonaroma Dobre pytanie... :) dzięki za serduszko i sugestie ;) pozdrawiam z uśmiechem
bazyl_prost Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 @Jo Shakti czy to problem z owczarkiem niemieckim?
Rekomendowane odpowiedzi