Mayerling Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Jak nowoczesny Agrabah Wyrasta na pustyni Miasto tysiąca marzeń Pocięte ulicami Upalne słońce muska Szklaną skórę budynków Te szyby to są lustra Przedwiecznej Atlantydy Wieżowce tną jak noże Błękit bezchmurnego nieba Ludzką ręką usypane archipelagi Wyznaczają nową linię brzegu Przez człowieka stworzony... Czy to kolejny Babel w twarz Boga rzucony? Czy może wspomnienie utraconego Raju? Obraz boskiej potęgi zamknięty w złoto-lśniącej Ramie... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Maja 2021 przez Mayerling ort (wyświetl historię edycji) 4
Marek.zak1 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Córka była i powiedziała: Umysł tego nie obejmuje. Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Mayerling Dlaczego wyklinać jak ładne może kiedyś jak Babel - upadnie. Miłego dnia, nie chcę myśleć jak pompka wodę zassie i ropa się skończy. 1
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Mayerling Dla mnie symbol nowego niewolnictwa i luksusowy pomnik feudalnego próżniactwa. 1
Father Punguenty Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Eh! Dubaj, Dubaj, Dubaju. Ja tjebja nie panimaju..... 1
corival Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Mayerling Zapach pieniędzy przyciąga jak magnes i fascynuje. Podobnie jak Grzegorz zastanawiam się co to bedzie, jak ropne źródło zostanie do cna wyssane i petrodolary przestaną napływać ;) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi