Koziorowska Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 zamień się ze mną na wyrzuty sumienia są nowe bez śladów użytkowania zamień na zetknięcia oczu na przypadkowe pocałunki ciał wiem że wierność kłamstwu jest silniejsza od blasku który wydobywam spomiędzy twoich ust znów tańczę na krawędzi miłości i utrapienia poprzez urodzaje mętnych znaków ale ty śmiejesz się słodko-kwaśno rozbierasz do naga po szpik cienkiej kości ale ty spoglądasz jak odradza się moja krew jak kwitnie w żyłach rozprostowuje zabiegane archipelagi 5
Koziorowska Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Max Dziękuję bardzo! I pozdrawiam. :)
Jo Shakti Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 "Wierność kłamstwu jest silniejsza od blasku, który wydobywam spomiędzy twoich ust..." Bardzo to prawdziwe, wspaniały wiersz... pozdrawiam
Koziorowska Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Jo Shakti Dziękuję. Bardzo się cieszę, że przypadł Ci do gustu mój tekst. Pozdrawiam. :)
Koziorowska Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Michał_78 Serdeczne dzięki! Pozdrawiam.
jazzkółka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Koziorowska Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawy. Najbardziej zapadają mi w pamięć dwie ostatnie strofy. Jeśli chodzi o stronę techniczną - Zobacz proszę, co sądzisz o zmianach w wyróżnionych przeze mnie kursywą miejscach. Jeśli chodzi o "użytkowanie" - to słowo kojarzy Misię raczej z prawem; bardziej pasowałby mi tu "używanie". Co do tego fragmentu, to czegoś to dla mnie za dużo: "wydobywam spomiędzy twoich ust" - dla mnie "wydobywanie" już zawiera w sobie "spomiędzy", zatem... Wiersz oczywiście Twój, jak moje są powyższe widzimonisia :-) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi