Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 martwi mnie ewolucjabo łeb układam gdzie ciepło - a potem?potem słucham mruczenia genówi gróźb że obudzę się kotemdziś pokazałem pazuryjuż żaden nie przyjdzie odrapać drzwito nic osobistego - po prostu się bojęprzeraża mnie dziewięć żyć
GrumpyElf Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 A moczem też peel potraktował? Trzeba porządnie naznaczyć swój teren i mieć nadzieję, że podziała, a nie od razu w agresję :P Przewrotność myśli jest Twoim znakiem towarowym, baaardzo ją lubię. Miau
[email protected] Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @error_erros A ja je karmię na przekór babom, natura pierwsza, one niech kadzą. Pozdrawiam, przypomniałeś mi wczorajsze chyba słowa papieża Franciszka - "Bóg wybacza zawsze, człowiek czasami, a natura nigdy" - chodzi oczywiście o błędy jakie popełniamy.
Marek.zak1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wiersz z twoich klimatów. Nie jest to moje zmartwienie, ale w końcu ludzie są różni:) Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Witam - nie ładny tytuł - ale co ja tam wiem... co ma na myśli autor - Pozdr.
Stary_Kredens Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Bardziej pasuje reinkarnacja niż ewolucja jak dla mnie zwłaszcza w zestawieniu z ostatnim wersemA swoja droga jak wiele rzeczy moze inspirować do napisania wiersza Pozdrawiam kredens
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @[email protected] Nie oglądam telewizji, a zwłaszcza papieży w niej ;> @Marek.zak1 Z moich klimatów? Mnie się właśnie wydaje, że mocno się różni ;D @wojciech Fajna interpretacja! Co wcale mnie nie dziwi w Twoim przypadku ;> @Waldemar_Talar_Talar Tytuł nie zawsze musi być ładny, czasem wystarczy, że jest intrygujący ;> @Gosława Ja nie lubię kotów, kiedy sikają, drapią, miałczą, mruczą, a najbardziej - kiedy istnieją ;P Tym bardziej przeraża mnie, ile mam z kotem cech wspólnych. @Stary_Kredens Och, to byłoby nieszczere, gdyż w ewolucję wierzę, a w reinkarnację - nie ;D
[email protected] Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @error_erros Jakby co Papież Franciszek to głowa kościoła rzymskokatolickiego na świecie, skoro nie oglądasz przybliżyłem. A jakby Ci przeszkadzało słowo "papież" to po prostu prosty człowiek z Argentyny o nazwisku Jorge Mario Bergoglio.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @Gosława Fikcja literacka, tak się umówmy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] Nie wiem, po co, ale zanotowałem
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @Gosława Słusznie. Nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie. Może akurat jakieś rude yeti kopiące kotki. Nigdy nic nie wiadomo :]
iwonaroma Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ciekawie :) W lekką rymowaną formę wtaczasz ciężkie działa ...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @iwonaroma Bardzo dziękuję, staram się wtaczać ;>
tetu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Świetny wiersz! Lubię takie pisanie. Tutaj bardzo dużo się dzieje emocjonalnie, lecz wbrew pozorom, wszystko jest pod kontrolą, co najważniejsze pod kontrolą peela. Zawsze dziewięć żyć możesz zredukować do siedmiu:) Choć coś czuję, że peel ma w nosie boski pierwiastek, woli swoją przenikliwość;)
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @tetu To chyba właśnie wręcz chorobliwy strach przed utratą tej kontroli ;) Piękne dzięki!
Archie_J Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Czasem to i jedno życie przeraża, a co dopiero dziewięć. Trafiło do mnie, czasem trzeba kopnąć mimo wszystko.
tetu Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale mam nieodparte wrażenie, że peel jeszcze się trzyma, bo kopnięcie kotka oznacza że dzielnie się broni;)
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to może być morał tej historii! Albo to klasyczna agresja z poczucia bezradności ;D
corival Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @error_erros Przeczytałam tytuł i zmarszczyłam nos na myśląc: no ładnie... Czytam więc i co się okazuje? Umiesz prowokować ;) Treść natomiast świetnie oddaje Twoje obawy. Pokazanie pazurów bywa czasem konieczne ;) Takie życie. Dla odmiany pewnie lubię koty ;) Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @corival Ok, przyznaję, tytuł to czystej wody clickbait - ale spełnia swoją rolę, bo intryguje ;> Dziękuję za odwiedziny!
corival Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @error_erros Taka w końcu rola tytułów :)
Rekomendowane odpowiedzi