Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Co ja wiem o tym świecie, pewnie bardzo mało, samotność mi od dawna odczuciem nieznanym, choć wielu jej doznaje w życiu pogmatwanym, nie wiem czemu jej z drogi zejść mi się udało. Biedy też nie zaznałem, szczęście mnie spotkało, że nie bałem się jutra, co wielu przeraża, gdy nie mają pieniędzy, jak się często zdarza, a rodzina narzeka, że wszystkiego mało. Nie wiem, czemu los sprzyjał mi przez życia drogę, może bieg za miłością jednak się opłacił, gdyż mimo trudów wielu, narzekać nie mogę, a bieda i samotność mało dla mnie znaczą. Kiedy zatem zapytasz, jak to się zdarzyło, że miałem takie życie, powiem, że to miłość. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 8
M.A.R.G.O.T Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 tak, gdy jest miłość to nie ma smutku :) Hm... podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam.
zyzy52 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Pl mądrze pokierował swoim losem. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Wrócę tu, Marku jeszcze na pewno. Teraz muszę wykorzystać w życiu podzielność uwagi, której jako facet nie mam prawie wcale. :) Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Fajnie, ciepło, spokojnie. Spokój wewnętrzny uzyskuje człowiek spełniony :) Co do formy to nieco mi wadzi powtórka 'mnie' 'mnie' w ostatniej. Ale to drobiazg. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, a teraz?? Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super :)
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 W pierwszej chwili chciałem napisać, że jeśli chodzi o szczęście w życiu, to miłość nie zawsze tak do końca załatwia sprawę, ale ostatecznie nie wyskoczę z taką tezą, bo przemyślałem to szybciutko i ostatecznie w sumie nie wiem, co załatwia ją bardziej niż miłość... :P
beta_b Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Poczucie spełnienia, mądre wybory, porządek w głowie, w życiu i rodzinie to tzw. porządki miłości (Hellingera). Nie mam zamiaru polecać lub nie, tlumaczyć czy oświecać. Wiersz świadczy za siebie. Gratulacje.
Gość Radosław Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Nic dodać, nic ująć Gratuluję.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) @Marek.zak1 I widzisz, zamiast licytować się kto ma gorzej, warto przeczytać Twój wiersz. Ja też powiem Ci, że nie zaznałem biedy w życiu. Nie zaznałem i co mam zrobić? A ileż to razy jakoś tak samoczynnie czułem się gorzej w stosunku do ludzi, którzy licytowali się biedą (bardzo na wyrost, należy zaznaczyć). Na szczęście wyleczyłem się z tego. Sonet pełen prawdy. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Wędrowiec.1984 Dzięki. Dodam wyjaśniając, że niezaznanie biedy nie oznacza jakiegoś specjalnego dobrobytu, a jedynie stabilizację na jakimś tam akceptowalnym poziomie pracownika średniego szczebla całkiem dobrej firmy, z dziećmi chodzącymi do państwowych szkół itp. Co do czucia się gorzej, to mam jak Ty. Jeszcze raz dzięki za miłe słowa. Marek Wszystkim komentującym dzięki za miłe słowa, wskazania niedoróbek i opinie, a także serca dla mojego wiersza. Marek 1
Leszczym Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 z pomocą kobiety, a nawet dla kobiety - przeczytałem ostatnio - byli tacy, którzy zostali hetmanami, a nawet królami i choć nie wolni od miłosnych rozterek biedy w uproszczeniu mówiąc też nie zaznali (Sobieski). Podoba mi się bardzo Twój wiersz za spokój i podziękowanie światu, że ten był łaskaw;))
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, tak dostałem o wiele więcej, niż mogłem oczekiwać. Pozdrawiam 1
Jo Shakti Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Rzeczywiście, nie każdy ma to szczęście... miłość jest wielowymiarowa, zrozumieć to i być spełnionym w życiu niejednemu się marzy... pozdrawiam :) A sam wiersz bardzo dobrze się czyta, lekki i przyjemny... ;) Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Jo Shakti (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Bardzo pogodny wiersz, pozytywnie nastrajający. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi