Mea Liberta Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 co dzień patrzyli w okno po przeciwnych stronach; miska była zawsze pełna wody, każdy krok przyjemnie łaskotał wojna nie miała rogów, trójzębu ani żółtych kłów pachniało wiosną, na białych skrzydłach unosił się potworny smród, a kwiat na balkonie zwiędnął smutek i radość, kochankowie opozycji - w kolejnej bitwie jedno poległo
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Chyba niechcący się zrymowało : 'wojna nie miała rogów, trójzębu ani żółtych kłów pachniało wiosną, na białych skrzydłach unosił się potworny smród, a kwiat na balkonie zwiędnął' Reszta ciekawa, miejscami ładne sformułowania tworzą solidną całość, +. pozdr./Jay
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 bardzo przyjemny wiersz, chociaż nie wiem z czym się je tę miskę. trochę mi się kojarzy ze szklanką pół-pustą bądź pół-pełną. Jeszcze tu wrócę, bo jest po co. pozdraśki włodek ;)
Luthien_Alcarin Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 jasny w odbiorze-wyjaśniasz wsyztsko w trzeciej strofie... ale to druga mnie najbardziej urzeka, choć oponowałabym za skręceniem pointy:D ... standardowo:) Pozdrawiam Agata PS jakbyś nie była pewna ocena :bardzo dobra
Mea Liberta Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 w trzeciej? skoro tak uważasz... ja myślałam, że w ostatniej:P tzn tak jest;) ale of kors interpretacja własna:P to się ceni:] Dziękuję za komentarze:) pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi