Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Bestia moja

Rekomendowane odpowiedzi

@[email protected] skowyce - w staropolskim istnieje jak najbardziej, idyllą czarci - jest cień do utulenia, jest czarci swoją idyllą, czyli ciemny światłem - czego nie rozumiesz, Grzesiu? łączy przeciwieństwa w sobie. taki miałam pomysł, nic nie zamierzam zmieniać. papa

@huzarc zobacz jakie cudeńko :) hihi, cieszę się jak brzdąc :) nawet Grzesio mi humoru nie popsuje :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@huzarc niee, to ty huzi rozrabiaka wszędzie "znaki" dostrzegasz :) wiesz, jak to mawiają na mieście, jeśli jedynym narzędziem jakie masz to młotek, to wszystko wkoło przypomina gwoździe haha

ciebie to już nawet lekki powiew rozpala, może jednak usunę swą fotkę ... będzie ci się łatwiej skupić

@[email protected] poza tym wiesz, to nie jest tak, że ja nie wiem, że się mówi skowyczy -  ale chciałam inaczej, mam prawo. literówki owszem zdarzają się w komentarzach, bo i smartfony poprawiają i często można cosik przeoczyć, ale w wypocinach mam każde słowo przemyślane, skoro dałam tak to oznacza, że tak chciałam i tak mi się podobało. dla mnie to zabawa słowem, eksperymenty ... i każdy ma prawo wyrażać siebie z fantazją, przecież nikogo tym nie urażam :) chciałam tylko byś zrozumiał mój punkt widzenia. tyle :)

@[email protected] masz cienkie granice jeśli góralska i janosikowa forma "skowyce" cię uraziła ... już dawno temu przestałam dźwigać czyjeś demony więc i twoich nie zamierzam :) pozdrawiam ciepło

@huzarc czy ty mnie porównałeś do ... instrumentu? do rzeczy? yyyy ... ;)