Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 20 Lutego 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Moje miejsce - trzy drogi złączone trójkątnie krzyżami wielokątnych myśli i rozstajów. Dwie ścieżki, las ponury i to co pod lasem. Niebo i to pod niebem - drzewo i jego cień. Kamień i jego ciężar, ryty bruzdą wspomnień. Horyzont zdarzeń tkany z całunów szklanych mgieł. W kliszy śliskiego okna wierzga dymny podmuch i rozmywa kształt domu w kałużach szarości przez barwność pól głaskanych górnością powietrza. Spokój ptaków wiszących pięciolinią krzywizn wciska wyklute oczy w blady kształt przestrzeni. Tłuste skiby zlepionej ziemi twardą czernią przezierają przez śnieżny ażur wzorem bieli. Lazur nieba rozwiesza pajęczynę zmierzchu płonąc w pogorzelisku solarnych pigmentów, tam gdzie przez drzwi ostatnie powiedzie mnie wieczność, haftując cekinami gwiazd mrok firmamentu. Edytowane 20 Lutego 2021 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 20
violetta Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 rzeczywiście wrażliwe, jak o Tobie mówią.
huzarc Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 @Gosława Dziękuję. I miło mi, że tych kilka mych słów, jakie zebrałem przypadły Ci do gustu:)
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @valeria Mówisz, że takie plotki są o mnie na mieście już:))) dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie:)
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) @huzarc pięknie. twoja wrażliwość i talent zachwyca... oj, huzi huzi ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @valeria potwierdzam plotki :) Edytowane 21 Lutego 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji)
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @emwoo aż się zarumieniłem uwiedziony Twoją pochwałą i będą teraz kolejne powody do plotek;) @Dag gdzieś nasza obecność zawsze uwikłana jest w wielokątach, w odniesieniu do nich wciąż pozycjonujemy siebie względem wieczności, tego co było i nadejdzie. Dziękuję za wizytę i modry komentarz. Pozdrawiam:)
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak łatwo cię uwieść? ;) haha
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @emwoo Ale trudniej za to wykorzystać;)
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @huzarc oj, tego drugiego nigdy bym nie śmiała :) ale dobrze, że widzisz różnicę :)
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @emwoo więc pozostajemy przy pierwszym, oddam się bez oporów, murem jasnogórskim nie jestem;) 1
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @huzarc wiem wiem, już wspominałeś, że wolisz być kuszony ... ale ja wolę być adorowana :) konflikt interesów? hihi
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @emwoo Adorowane bóstwo zawsze kusi :) 1
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @huzarc hihi, cudnie to zabrzmiało :) lecę huzarku pitrasić jakiś "trawiasty" abjed ;) po zmroku powrócę to będziesz miał okazję się wykazać w technikach adoracji :) do później. bóstwo ;)
huzarc Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @emwoo Życzę zatem smakowitej zieloności:) I obym tylko nie dopuścił się jakiegoś świętokradztwa;)
emwoo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @huzarc haha żadnemu świętemu nic nie kradniesz, spokojnie ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam - ten wiersz z faktycznie fajnymi pachnie a tak lubie. Pozdr. 1
Czarek Płatak Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Chociaż fizycznie wolę przebywać w otoczeniu letniego lasu to tekst powyższy zdecydowanie trafia w moje klimaty i wolę je w wierszu niźli umajone trili fju. Pozdrowiony 1
Pan Ropuch Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @huzarc Żeby nie było żadnych niedomówień 13 to ode mnie :D :D :D teraz już można dawać kolejne. Ps. Dzisiaj nauczyłem się na pamięć(taki mój nowy portaloy czelendż - wiersza jednego z naszych Poetów co tu ukrywać Poetki :D Nawet nie wiesz jak się cieszę, że to nie byłeś Ty i ten wiersz tutaj :D :D :D Pozdrawiam Pan Ropuch 1
Gość Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Ileż tu piękności! Dorzucam kolejnego lajka, a nawet przyznam, że utwór pozostawił pewien niedosyt. Brawo za słownictwo i metafory.
Rekomendowane odpowiedzi