huzarc Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 nie wyciskam życia jak mlecznego deseru z tuby aromatyzowanej pieprzem i wanilią na wyspach przygody w archipelagach przygodności to mnie życie wyciska jak brunatny organiczny smar pomiędzy bezzębne tryby kół fabryki ołowianych chmur z jakiej kominów strzelają w przestworza przypięte do nieba to one unoszą powietrzem przedmioty cudzego użytku to nimi puchną kolorowe gwiazdy w jakich orbitach lewitują ci co niebieskiego żywota są ptakami czasu 5
Leszczym Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @huzarc Serio? Fantastyczny wiersz. Pewnie chciałbym wszcząć dyskusję wokół niego i chyba nie do końca potrafię. Miewam podobne odczucia od wielu lat. Brawo!!! 1
Antoine W Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @huzarc wielu pewnie ma "to" wrażenie - trudno im się przyznać? pewnie tak.
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) @huzarc wybornie, huzarku, naprawdę wybornie :) świetny zamysł :) a wyciskać życie?! - arcytrudne. ale takie już uroki tej kosmicznej gry, w której bierzemy udział ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kot w staropolskim może być jak najbardziej :) huzi nie jest z tej epoki :) :) Edytowane 17 Lutego 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji)
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo Pławię się w erze wodnika już być może;) dziękuję za komplementy. Jak to się za nie odwdzięczyć mogę:) A życie to jak trójbój siłowy - rwanie, podrzut, wyciskanie, arcytrudne jest:) pozdrawiam zakopany śniegiem
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi coś pomyślimy łobuziaku :) cały czas pamiętam o tym wystroju wnętrz w twoim grobowcu haha - "rewolucje z krypty", ot i mamy nowy show reality tv :)
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo Dobrze, że nie mam parcia na szkło;) ale ciekawy jestem Twoich aranżacji :)
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc a wiesz, takie tam aranżacje ... kaskada marzeń, migot tajemnicy, gwiezdne watahy, a wszystko to warkoczem komety oplecione Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak skromnie ... to jaki rozmiar zamawiasz? hehe pewnie XXL
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo przy rozmowach o rozmiarach to się rumienie;) czyli lecimy do gwiazd:)
Leszczym Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc wiesz, mam jedną uwagę, być może zresztą całkiem dyskusyjną żeby nie powiedzieć, że niesłuszną. Ja po prostu zmieniłbym tytuł wiersza. Słowa wyciskania pojawiają się w wierszu dwukrotnie. Tytuł jest bardzo dosadny, nie chcę powiedzieć, że jakby trochę chodnikowy... Mam wrażenie, że trochę inny tytuł tego wiersza może odszedłby od jego wymowy i znaczenia, ale mógłby być jakby trochę bardziej chwytliwy. To tylko sugestia:))
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc tak jest, pierwsza stacja: Proxima Centauri Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przygotuj prowiant na około 4 latka świetlne dla mnie tylko vege, od razu uprzedzam hihi
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może warto spróbować. Sam nie jeszcze nie próbowałem. Ale ... . Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo Wiatr słoneczny lukrowany rozbieganymi fotonami, jest chyba strawą wegańską, a tego w międzygwiezdnej sferze dostatek:) @Andrzej_Wojnowski niestety łatwiej o wycisk od życia, niż o to, aby z niego coś wycisnąć z niego esencjonalnego. Ale:) 1
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc ojej ... aż mnie zatkało z wrażenia na ten "Wiatr słoneczny lukrowany rozbieganymi fotonami" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudnie, chcę jeść!
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo a na deser dżem z mgławic iskrzących wielobarwną plazmą, dojrzewającą w zaciszu bezszelestnej próżni:) i apetyt rośnie 1
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc kurka, huzi, ale czad! Tak do mnie mów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma takiego emotikona coby pokazać jak bardzo UWIELBIAM ten galaktyczny poczęstunek 1
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo Sok z soczystych gwiezdnych gron, miażdżonych w tłoczni dwóch pulsujących jednym skurczem ciał niebieskich, zaspokoi każde pragnienie nabrzmiałe czerwienią ust:) piknik w galaktycznym ogrodzie. Smacznego:) 1
emwoo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @huzarc haha MEGA!!! Te pulsujące ciała wyglądają wyjątkowo kalorycznie :) a ja na diecie, jak pech to pech ;)
huzarc Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @emwoo oj tam, dieta dietą, ale nie zaszkodzi odrobina szaleństwa:) co się skonsumuje, to się wypoci;)
emwoo Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 @huzarc oj, posadkę w Edenie to ty zawsze znajdziesz, tak dobrze kusisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi