Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Odejdzie jesień za nieboskłon, zostawi pluchę, zeschłe liście. Fanfara zagra uroczyście, ciebie wirusem także zmogło. Matuchna zima... twe odbicie, kalendarz rzuci ci pod nogi. Plecy jej pokaż, Stwórco Drogi, jak nie posłucha - zonę wydziel. Skazane siostry są na siebie, podobny nawet ich makijaż. Czytaj jak leci i nie grymaś, co mówi jedna, druga nie wie. Jakem stęskniony - wiosny, lata, cieplutkie panny ponad miarę. I tak na wiwat sobie zaklnę, zima bez śniegu niech spie...la. A pani Lempart mi wybaczy, słownictwo zdjęte z ust niebogi. Bo jak jej można - czy ja gorszy? Bóg się obruszył... czas kuglarzy. "Każdy ma swój płatek śniegu...". - Orhan Pamuk. 8
Gość Franek K Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Przypomniałeś mi Grzegorzu taki stary dowcip. Dyrektor do podwładnego - Lubicie Masztalski ciepłe piwo i spocone kobiety? - Nie, panie dyrektorze. - Tak myślałem. Pójdziecie w takim razie na urlop w grudniu.
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Franek K Przyjedź Franku w Góry Sowie, zobaczysz że nie zmieścisz samochodu na parkingu, nie jest z tym grudniem tak źle, zwłaszcza dzisiaj przysypało pół metra minus 16 stopni. Zatem mój wiersz stracił aktualność. A ciepłego piwa nie znoszę. Trzymaj się zdrowo i z poczuciem humoru, pozdrów Masztalskiego.
Gość Franek K Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @[email protected] Ok. U mnie może z 10 cm, ale dobre i to. Też się 3maj.
Marek.zak1 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Nigdy w tych górach nie byłem, chociaż mam w domu ponad 100 sów, ale nabrałem ochoty tam pojechać w lecie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Marek.zak1 Kiedy byś nie przyjechał, nie będziesz zawiedziony. Mam wiersz o Sóweczce najmniejszej sowie w Europie, która występuje tylko u nas, takiej na pewno nie masz. Widziałem ją 2.01.21 na wysokiej sośnie i przez to mnie poniosło do wiersza. Miłej niedzieli. 1
Gość Franek K Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @[email protected] Dawaj ten wierszyk. Uwielbiam ptaki. U mnie w karmniku rządzi ostatnio grubodziób Albert. Jest skubany nienażarty :)
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Franek K Franku wiesz że u mnie wszystko ma swój czas, co nagle to po diable, napisać to nie sztuka, serce wyrazicielem wartości, ale potem - korekta, u mnie nieraz trwa latami. Miłej niedzieli.
Gość Franek K Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @[email protected] Rozumiem. Też mam leżakownię z wierszykami. O ptakach też kilka skrobnąłem. Może coś zapodam... Wzajemnie :)
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Franek K Leżakownia, szuflada, odpoczywalnia, grafoskładnica - co tam jeszcze można dodać, ale ptaków Ci nie daruję - może jutro?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Witam - toś pogonił tą zimną zimę - Pozdr.
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Waldemar_Talar_Talar Przyszła w nocy w samochodach widać tylko koła, do połowy okien nawiany śnieg, cholera chyba wcześniej od Was spojrzała w mój zeszyt. Mści się wyraźnie Waldku, co mam jej zrobić? Wywołałem licho nieopatrznym słowem, powinienem być zastępcom pani Lempart! Wszystkiego dobrego Waldku.
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Dag Widzisz Dag, dobrze jest takim wierszem trzasnąć o stół, a przez całą noc i cały dzień mnie przeprasza śniegiem, jak tak dalej pójdzie, muszę ją wychwalić pod niebiosa. Opisów przyrody Daguś raczej mało, taka opowiastka pogodowa uwspółcześniona i zmoralizowana współczesnością. Gdzie Cię tam poniosło dziewczyno, powodzenia i proszę o uśmiech.
tetu Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać, słychać i czuć:) Cię zeźliło Grzegorzu. A to nazwisko, to może nie do końca potrzebne? Wystarczy eeeeeeeeeeeeeeeeL rozciągnąć i będzie rytmicznie, a i pogłówkować trzeba będzie;) Lubię dzieci Sienkiewicza. Aha i zabieram sobie grafoskładnicę - cudna :D 1
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @Dag Złapałaś chwilę zachodu, jak na randce za młodu. Dag czy to śnieg czy słońce myli?
[email protected] Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 @tetu Tetu... raczej Luuuuuuuump. To Tetu składnica grafomanów, jak tutaj u nas, ale wszystkim jak widzisz jest tutaj dobrze, robimy swoje, a nawet więcej. Widzisz walnąłem zimę na matę i dzisiaj nie mogłem wyjść z domu. Czuła dama na przekleństwa, ale pomogło... mam wreszcie śnieg i narciarzy. Baw się dobrze. @Dag Dag tej bestii to ja trochę bliżej, jak mnie nawiedzi to Ci powiem, uciekniesz do Ameryki.
Rekomendowane odpowiedzi