Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) idzie drzewo przez pole idzie po miedzy prostej za nim łopian kudłaty szczeka na dzikie osty wiatr mu mierzwi koronę smaga wychudłe boki lecz choć bardzo się stara nie zawróci go z drogi idzie drzewo przez pole mija chwila za chwilą wschody słońca zachody ile już ich przebyło ile jeszcze zostało nie ma kogo zapytać gdy samotne w tym marszu z żalu czasem usycha za ogrodem za sadem za parkiem puszczą knieją za łęgiem gajem borem gdzie inne drzewa żyją ale gdybyś je teraz wyrwał z całym korzeniem w las soczysty posadził w najzieleńsze zielenie umarłoby z tęsknoty za tym polem za miedzą za łopianem kudłatym wiatrem co je odwiedzał Edytowane 27 Stycznia 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 16
Marek.zak1 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Bardzo mi się podoba, idące drzewo - rewelacja, a i puenta super. Chyba "miedzy".. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że miedzy. Cały czas walczyłem z edytorem tekstu, który konsekwentnie zmieniał mi każdą miedzę na między :))). Jedna umknęła. Dzięki :) Również pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 i tu druga puenta przylazła trudna rada pamiętaj cicho rzekła starych drzew się nie przesadza :)) 2
joanna53 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 każdy ma swoje miejsce na ziemi, do którego jest przywiązany, pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda. Jest takie porzekadło. Dzięki i pozdrawiam Różnie chyba z tym bywa. Jeden z moich pradziadków miał ponoć w zwyczaju mawiać, że ludzie dzielą się na krzoki i ptoki. Krzoki zapuszczają korzenie, a ptoki latają po świecie. Dzięki za czytanie. Również pozdrawiam 1
Antoine W Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Sylwester_Lasota wyłączyć edytor i skazać na banicję! a wiersz fajny - daję serduszko. (och były łopiany - cały się chowałem w ich gąszczu. gdzie one?)
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzieś tam ciągle rosną :) Dzięki Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki
Natuskaa Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 Przewrotnie z tym tytułem, niby nic, a całe lata przemijają, albo i drzewa istnienie. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie... myślałem, że pomysł jest dosyć wtórny (patrz komentarz Jacka Suchowicza), ale... dzięki za taki odbiór. Cieszę się, że dopatrzyłeś się w nim czegoś "odkrywczego" Również pozdrawiam No bo w sumie tak: Pole leży, Miedza biegnie, Drzewo rośnie Wiatr wieje - nic się nie dzieje Również pozdrawiam :) Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Gość Franek K Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Niedaleko Pińczowa rośnie sobie taka sosna, która ma odsłonięte korzenie (mniej więcej na dwa metry) i jest nazywana kroczącą sosną. Pewnie jest takich więcej. Mam gdzieś zdjęcie. Jak znajdę, to zapodam, bo chyba dobrze zobrazuje Twój wiersz. Pozdrawiam. F.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Karina Westfall Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @Sylwester_Lasota Kocham drzewa. Utwór skojarzył mi się z moimi dziadkami. Bardzo za nimi tęsknię. Gratuluję pięknego wiersza i pozdrawiam serdecznie.
8fun Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż... cieszyć mi się tylko pozostaje. Dzięki za wyjaśnienie :) Pozdrawiam również :) Znam też takie sosny. Te moje znajome rosną nad brzegiem jeziora. Niestety, ich "spacer" z reguły w końcu kończy się kąpielą. Niektóre jednak utrzymują się takim stanie naprawdę dość długo. Dzięki za zdjęcie. Również pozdrawiam :) Wielkie dzięki. Wysłuchałem z ogromną przyjemnością :). Kiedy podjąłem się pierwszej zarobkowej pracy w moim życiu, mieliśmy tam takiego kolegę, który przed godziną dwudziestą, na drugiej zmianie, przerywał pracę i biegł do radia wysłuchać słuchowiska dla dzieci. Wszyscy się z niego wtedy śmiali i robili sobie głupie żarty, ale on, niczym niezrażony, uciszał ich tylko i słuchał z zapartym tchem. Głupio mi było się wtedy przyznać, że ja też je uwielbiam... miałem wtedy zaledwie siedemnaście lat. On był duuużo starszy :) Pozdrawiam serdecznie. Wiem, wiem... zauważyłem ;) Dziękuję i pozdrawiam :) Serdeczne dzięki :) Pozdrawiam :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mało brakowało, a byłbym przegapił ten komentarz :))) Gapa jestem... Dziękuję bardzo i również serdecznie pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi