Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 zanim odejdziesz spójrz wszystkie punkty to jedna wypadkowa historia obrosła w piórka i nie jesteśmy zdolni do poświęceń trzeba serca odgrzesz więc wszystko i powiedz jak z jej ciała wyciągałeś żebro jak utknąłeś na pierwszym słowie — po słowie był już tylko raj drzewa obrastały w węże węże w jabłka w wydychanym powietrzu promil kłamstwa wił się w swojej zawiłości i było winnie zwinnie lecz na próżno wyciągała rękę wąż ugryzł jabłko eden rozpadł się na pestki na tym pustkowiu susza zebrała żniwo 8
jan_komułzykant Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 A ja myślałem cały czas, że to z jego ciała to żebro, no wiesz... :) ale zgadza się, że do poświeceń trzeba serca, czasem święconej wody, ale to już nie to samo. Kruche jest życie, bardzo. Pozdrawiam. 1
jazzkółka Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 @tetu Jak w jakimś świecie (raju) równoległym - wszystko na odwrót :-) Bo to, co zdawałoby się już przesądzone (wina orzeczona, wyrok wykonany), Ty na nowo poddajesz dochodzeniu, dokonujesz rekonstrukcji zdarzeń z udziałem trojga podejrzanych - i nic nie jest już takie "oczywiste". Odgrzeszenie. :-) Świe-tne! Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
tetu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jan_komułzykantwidzisz i tu Cię mam:) Zawsze należy mieć więcej niż jedną teorię;) Jak to świat potrafi wywrócić się do góry żebrami :D Dzięki Janko za zajrzenie. Pozdrówka. I otóż to @opal Przeca my nie będziemy zawsze wszystkiemu winne;) Bardzo dobre spojrzenie na wiersz. Dziękuję za wizytę. Serdeczności.
tetu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie przepraszaj, gadaj, przeglądaj się;) Jeśli tylko znalazłaś coś dla siebie, to cieszę się. Miło Cię gościć, mgiełko.
Antoine W Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 @tetu ...było bardzo winnie... ;)
tetu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Winnie i zwinnie ;P ale co z tego? Raj bez happy endu;)
Antoine W Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2021 @tetu tylko głowa boooli, a susza w około i jeszcze żniwo, robota ciężka, same pestki :( żebro nie moje (bom chłop) przynajmniej i w boku nie boli, dla tego Odgrzeszam Ci i.... idź i nie grzesz więcej ;) (Ładne :) ) 1
tetu Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym powiedziała, że posucha:) Idem, poprawy nie obiecowywuje. Dzięki za zajrzenie.
Antoine W Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2021 @tetu oj, to rozgrzeszenia nie będzie (ale będzie rozgżeszenie ;))
Luule Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2021 @tetu Ty to masz wyobraźnie! Choć nie udaje mi się może do końca go rozumieć, to i tak uwodzi patentami. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:) 1
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 W moim odczuciu tytuł waży tyle samo, co cały wiersz. Na szczęście... Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi