duszka Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 gdy dotknę ustami twoich ust prawda spotyka prawdę im bliżej ciebie, tym jaśniej 7
Wątpiciel Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 Kojące wersy. Pozdrawiam :) 1
Antoine W Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 @duszka prawda przenika prawdę - tak mi się samo za pierwszym razem przeczytało. poruszające. 1
Leszczym Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 @duszka o jakie to ładne i dobrotliwe. Super:) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 @duszka Cześć, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypomina mi piosenkę A. Jantar "Im więcej ciebie, tym mniej" Twój wiersz jest bardzo szczególny. Pozdra. J. 1
Gabrys Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 bardzo przekonujące jestem pod wrażeniem 1
Gość Radosław Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 To się nazywa bliskość. Jest odniesienie do zmysłów, do więzi i do daru.
duszka Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 @Wątpiciel @Antoine W @Leszczym @Justyna Adamczewska @Gabrys @Radosław Bardzo, bardzo każdemu z Was dziekuję za kojące komentarze do tej skromnej, ale pochodzącej z serca miniaturki! I pozdrawiam serdecznie :) @Kot Właściwie tytuł nalezy do treści, bo w tej chwili spotkania dwóch prawd cieszy się cały wszechświat... Tak to przeżywam :) Dziekuję Ci za zainteresowanie i miłe słowo :) @Ewa Witek @Karina Westfall @Waldemar_Talar_Talar @huzarc bardzo mi miło, dziekuję Wam i ciepło pozdrawiam! :) 2
duszka Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ja częściej to stosuję (ale nie tylko ja), że jakis elemnt tekstu odnosi sie zaróno do poprzedzającego go, jak i nastepującego po nim elemetu... Tak więc dwuwers "gdy dotknę ustami twoich ust" odnosi się i do tytułu, który jest poczatkiem wiersza (też nie tylko u mnie) jak i do kolejnego dwuwersu. A wydaje mi się, że kolejność zdań nadrzędnego i podrzędnego jest raczej dowolna. Dziękuję Ci za impuls. :)
duszka Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę Ci, ale nie potrafię lepiej uzasadnić... Zostawmy to, Kocie :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi