Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Andrzej_Wojnowski Twój wiersz jest pierwszy, który dzisiaj przeczytałam. Tuż po wrzuceniu mojego. Twoje słowa, to słowa, które chciałabym, żeby przeczytał mój Ukochany. Starszy ode mnie. Nasza droga... Same ciernie. Popłakalam się, jak to czytałam. Nie wiem, co mam robić. Mam już tyle lat, a czuję się jak gówniara, której pęka serce i jestem taka bezsilna.... Przepiękny wiersz, dobór środków, łączenie słów i znaczeń...

Opublikowano

Fajny przekaz, ale nad końcówką bym jeszcze pomyślał - zrobił ją bardziej wyrazistą. Nie uważasz? 

Gość Radosław
Opublikowano

"sam na krze" - fajne ujęcie

Utwór niesie pozytywną energię i zachętę do otwarcia się, do podjęcia ryzyka. choć tak,  jak wspomniałem najbardziej podoba mi się moment " na krze" :) - to też dobra pozycja wyjściowa.  

Pozdrawiam 

Powodzenia 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak to już bywa w życiu.

Jaka róża taki cierń.

Klasyk pisał:

Życie to nie tylko kolorowa maskarada, Życie tym straszniejsze im piękniejsze jest, Wszystko przy nim blednie, Blednie przy nim sama śmierć!

Dziękuję i pozdrawiam

@Marek.zak1

Dzięki Marku.

To ta zimowa aura za oknem.

Pozdrawiam

@Franek K

Dzięki.

Faktycznie - skróciłem.

Czujny jesteś jak ważka.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

@Radosław

Dzięki.

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nefretete Weź i teraz piec znajdź... Brak prądu i głodny siedzisz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

( żart)  A te ogonki bez kitu jestem chyba tu "wyjątkowa" w tych ogonkach .. Albo nadmiar - albo brak .  Pozdrawiam i ja      
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pewien z Ząbkowic chłopak morowy Miał nietypową wadę wymowy Krzywiła mu się gęba, Na myśl o zupie z dęba, Stawał się wtedy bardziej zębowy.  
    • @Łukasz Jasiński   A wie pani: jaki najbardziej krwawy rytuał przeprowadzali pogańscy słowianie? Rytuał przejścia wobec sierot, otóż to: w chatach mieli dwa kamienne piece obok siebie - jeden był rozgrzany, a drugi służył jako zapasowy - gościnny, tak więc: jeśli przychodził znajda - sierota - musiał przejść przez piec, póki co: archeolodzy nie znaleźli żadnych kości w chałupniczych piecach, jak na zdrowy rozum: kamienne piece trudniej rozgrzać od metalowych, opiekunka sierot? Jaga - bardzo dobra czarodziejka, a Baba Jaga to twór chrześcijański - teraz mamy pełno wiedźm katolickich...   Łukasz Jasiński 
    • @plotka no na tym portalu jest dział Proza, może takie teksty lepiej umieszczać w tym dziale. Poza tym tak dla  sprostowania jestem kobietą, a to tylko mój pseudonim Pozdrawiam serdecznie Kredens 
    • @Leszczym    eh, panie smutny, melancholia cóż przy kielichu wyślęczał? jest na dnie szkiełka coś lepszego, jest może jakaś sensu tęcza? tam tajemnicy nie ma żadnej, w okrągłym denku jest krzywizna, nie ma w niej jasnych świetlnych znaków, dawno sprawdzone, trzeba przyznać reasumując, raz na trzeźwo tej ciekawości zbyć się wielkiej, to lepsze niż, przysięgam wszystkim, nabitym poczuć się w butelkę :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...