Gość Franek K Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Deszczem ciepłym, magicznym cudownie zroszona, Przymykasz swe powieki dziwnie rozmarzona. Delikatna kropelka spada na twą szyję, Waha się przez chwileczkę, w dół wolno się wije. Odnajduje ścieżynę na twej skórze drżącej. I spływa powolutku; z nią oddech gorący Meandruje w dół ciała jak strumień pragnienia, Szuka drogi do ujścia - zatoki spełnienia. Wszystko trwa mgnienie tylko, deszcz nagle się kończy, Otwieramy śmiejące się do siebie oczy. Z westchnieniem opuszczamy nasz świat wyobrażeń. Chociaż tylko w marzeniach, byliśmy tam razem. Ulatuje spod powiek zmysłowa euforia. Czy to sen był czy jawa, czy fantasmagoria? Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Fajne, ja wrzuciłem też tekst o kropelce, jako erotyk. Te kropelki jednak wyobraźnię samców poruszają:). Pozdrawiam. Marek
Gość Franek K Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Marek.zak1 No tak. Mają coś w sobie te kropelki :) Dzięki i pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Artbook; @huzarc; @dot. Dzięki za okazane serca :) Pozdrawiam. FK.
Nata_Kruk Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... czytałam.. chwilę. ... hmm, a nie lepiej, jak(?) ... a może, niczym, chyba byłoby lepiej. Sen, czy jawa.. nieważne.. treść pokołysała ciepłym deszczem, no i spróbowałeś sonetu. Pozdrawiam.
Gość Franek K Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) @Nata_Kruk Dzięki Nata. Napisałem ten tekst jako 12-zgłoskowiec, a potem postanowiłem przerobić na 13-kę i to chyba nie był najlepszy pomysł :/ To nim (niczym) wydało mi sie bardziej poetyckie :) Pozdrawiam. FK. Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Ewa Witek Dziękuję za serduszko :) Pozdrawiam. FK.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Masz Ty chłopie dar do tytułów. Zresztą, całość też mi się podoba.
Gość Franek K Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Wędrowiec.1984 Ha ha. Jakbyś miał problem z tytułem, to wal. Chętnie pomogę :) Dzięki Wędrowcze. Sam wędruję, aczkolwiek samotnie :( , głównie ze zwierzętami. Pozdrawiam. F K.
Rekomendowane odpowiedzi