jazzkółka Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 nagły powiew zapomnianego ciepła dreszcz po plecach jakby twoje palce kradły lekkość światłu a na języku posmak brzoskwiń wypieszczonych słońcem twój smak i już kołyszą się we mnie pod skórę zbłąkane smugi szczęścia jak wtedy gdy natchnieniem wiatr majdziernik i ty Ten 4
Annie Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Ładnie :) Majdziernik ? Fajny neologizm :) 1
Deonix_ Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Ładny, liryczny, eteryczny, ale i na szczęście niezbyt pruderyjny erotyk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, D. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Witam - miło się czytał - zostawia uśmiech. Najlepszy z twoich które czytałem. Pozd. 1
duszka Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo delikatnie wydobyta z pamięci zmysłowo-ulotna chwila miłosnego zbliżenia.., aż sie udziela :) Odważę się tylko na jedną mała uwagę: dla mnie brzmiałby trzeci wers prawdziwiej bez tego "bezznaczeniowego" słowa "jakby", np. po prostu: "twoje palce ukradły lekkość światłu". Tylko tyle :) Pozdrawiam. 1
jazzkółka Opublikowano 6 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 @Annie @Dag @Deonix_ @Waldemar_Talar_Talar @duszka Bardzo dziękuję za ślad, pozdrawiam, życząc dobrej nocy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jazzkółka Opublikowano 26 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 @duszka Zastanawiałam się nad Twoją sugestią i doszłam do następujących wniosków. Ponieważ nie jest to erotyk, a... hm... zmysło-tyk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to słowo "jakby" nie jest dla mnie "bezznaczeniowe", a - kluczowe. Bo chodzi o wrażenia, które przypominają, są kluczami otwierającymi pamięć. Dziękuję jeszcze raz za wnikliwą analizę i pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi