Mika Laruzo Opublikowano 7 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Zanurzyłem się w ciszę jak miłośc w niebyt. Skryłem w najdalszy kąt łona. Chciałem otworzyć przestraszoną powiekę, za nią nie było oka. Chciałem utopić się w twoich wodach, byś mi nie miała za złe , że żyję. Pływałem w nich całą garstkę czasu- przykro mi- to mnie nie zabije. Ktoś jak brzask wdarł się w noc mego bytu. Wyrwał mi rękę , wyrwał mi nogę. Teraz już nigdy cię nie przytulę , nigdy nie pójdę w daleką drogę.
Archie_J Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Bardzo mi się podoba. Sposób ujęcia jest bardzo dobry. Może trochę dosłownie, ale ciekawie. pozdr Ariel
Mika Laruzo Opublikowano 8 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Serdecznie dziekuje za takie przyjecie tego tekstu.Doslownosc nie jest w nim bezcelowa.Pozdrawiam i zapraszam do dalszych komentarzy moich wierszy:)
pan_ktotam Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 dosłowność w tym przypadku - coś w stylu embrionalnego "gu-gu"??? czy może źle kojarzę? /ktotam..
Mika Laruzo Opublikowano 8 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Dobrze pan kojarzy. to przeciez embrion jest podmiotem w tym przypadku. czyzbym uslyszala nute ironii w glosie?pozdrawiam i czakam na odzew:)
pan_ktotam Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 nutę ironii? oh, ależ.... a wracając: wizja to doprawdy... ah, doprawdy... :) /ktotam
Faramir Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Podoba mi się. Dosłowność fajna, lubię taką. Specjalnie (w mym mniemaniu) otulona w ironiczno-zmylający płaszczyk przenośni... Znam z autopsji, dlatego może lekko nadinterpretuję :) Ogólnie to pozytywnie. Pozdrawiam, Jędrzej
Rekomendowane odpowiedzi