Gość Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Czym jest dla Ciebie? odskocznią? czy stałym miejscem w którym jesteś na dobre i złe? proszę nie komentujcie wpisów Edytowane 15 Maja 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Polman Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 To moja siłownia, centrum rehabilitacji i pustynia na której mogę głośno krzyczeć. To świat w którym większość uważa się za mądrzejszych niż ja. Nie wykluczam, że tak może być :-) A powodem mojego pojawienia się tu jest tekst, który mi ciążył, a jest w Prozie sceny z życia w asemblerze. A Licho nie śpi ;-) Dobre pytanie ;-)
złote serduszko Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @lich_o to jest mój drugi dom gdy mi smutno wchodzę tu i zaglądom na różne wiersze i inne utwory 1
Patrycja Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Pisanie to moja pasja,chociaż nie do końca jeszcze mi wychodzi. Jestem młoda w końcu mam dopiero 16 lat i nie poznałam jeszcze wszystkich hmm zasad (?) nie wiem czy to poprawne określenie tworzenia poezji. Tutaj mogę zaczerpnąć rad ludzi bardziej doświadczonych więc jest to dla mnie coś w stylu szkoły, tutaj mogę się rozwijać i puszczać wodzę wyobraźni, która zresztą choć bujna jest trochę mroczna. 2
Gość Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @lich_o stroną na którą potrafie wejść 100 razy jednego dnia, no dobra z 10-20 :)
Gość Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @Patrycja pomyliłem się o rok, bo dawałem Ci 15 :) masz jeszcze cały czas Świata, żeby odnależć się w pisaniu, trzeba po prostu pisać i tyle ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 odskocznią od realiów życia codziennego 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) dokładnie jak HJ a zwłaszcza jak się mogę pobawić dialogiem z rymami poziom lotem ślizgowym cały czas w dół, tak jak ludzie wokół coraz mniejsze wymagania, słownictwo jakby się zawęża, liczą się tylko myśli a te dość często z mądrością mają nie wiele wspólnego lubię ponarzekać - sam chciałeś Pozdrawiam Edytowane 22 Maja 2020 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Jerzy_Edmund_Sobczak Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Poezja jest moim życiem, częścią mnie. Nie wyobrażam sobie siebie bez poezji. Jerzy Edmund Alchemik 1
Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zacząłem wierszowanie od czasu kiedy moja wnuczka zachorowała na ostrą białaczkę szpikową, miala 9 lat, pisałem do niej wiersze do szpitala, żeby Ją podtrzymywać na duchu. Wiecie że udało się dzisiaj ma 15 lat jest licealistką i kiedyś mi się zwierzyła: Dziadku gdyby nie te twoje wiersze - nie wiem czy bym podołała. Pozdrawiam, to dla Niej piszę. 14
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 Kromką chleba i dymem niekoniecznie z papierosa ;)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zgodzę się z Tobą Jacku jeśli chodzi o zawężaniu słownictwa jak i co do poziomu. Kiedyś was (wprawnych poetów) było więcej dzięki, czemu można było uzyskać więcej konstruktywnych komentarzy. Jeśli chodzi o język to już Aleksander hrabia Frdro pisał 13 księgę. Bardziej boli niż proste słowa wierszyka budowa Brak puenty rozsypane rymy jakiś taki totalny chaos ale to łatwo z Waszą pomocą poukładać :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 @A-Z Sympatią do słowa. Zwyczajnie muszę coś od czasu do czasu napisać. Taki jestem. Od skończenia studiów nie potrafię inaczej:)
[email protected] Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2021 @Gosława Gosiu była dzisiaj u mnie, dałem Jej pięć stów na nowe buty. Jest wśród nas, to dla mnie wszystko.
BPW Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Dla mnie jest miejscem odpoczynku i relaksu. Odcięciem od świata rzeczywistości, takim fajniejszym oraz kolorowszym wymiarem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Edi Zabrzeski Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 @Gość Dla mnie odskocznią - jak na razie.
M_arianne Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) @Gość Forum poezja org, to ciekawe i pożyteczne miejsce. Mam tu jakieś zainteresowanie, bo często zaglądam na zieloną stronę, żeby bawić się układaniem zdań, i wiązaniem słowa w taki sposób, aby utwór był poczytny. Czytam, komentuję, zdarzało się posłuchać piosenek. Mam odskocznię, relaks, i... znowu tu jestem. Pozdrawiam. Edytowane 15 Sierpnia 2021 przez Mari_anna_ (wyświetl historię edycji) 1
Doomed Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Jak już ktoś wspominał, forma rehabilitacji, czy nawet terapii. Z moją wrażliwością nie zaznam uznania, a na pewno nie w formie jaka by mnie satysfakcjonowała - za to mogę na chwilę uporządkować własne myśli i wyrzucić z siebie to, co aktualnie zajmuje moje serce. Zazwyczaj są to negatywne emocje, po po publikacji po prostu czuję się lepiej. Lubię również czytać, szukać perełek, które pozwolą mi przyjąć inną perspektywę lub też zdefiniować myśli i uczucia - które i mi towarzyszą, a których sam jeszcze nie zdefiniowałem. 1
OloBolo Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2022 Niektórzy lubią poezję Autorem wiersza jest WISŁAWA SZYMBORSKA INTERPRETACJA Niektórzy - czyli nie wszyscy. Nawet nie większość wszystkich ale mniejszość. Nie licząc szkół, gdzie się musi, i samych poetów, będzie tych osób chyba dwie na tysiąc. Lubią - ale lubi się także rosół z makaronem, lubi się komplementy i kolor niebieski, lubi się stary szalik, lubi się stawiać na swoim, lubi się głaskać psa. Poezję - Tylko co to takiego poezja. Niejedna chwiejna odpowiedź na to pytanie już padła. A ja nie wiem i nie wiem i trzymam się tego Jak zbawiennej poręczy. 1
Rekomendowane odpowiedzi