Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Było nicz woli kogośnicość została ubrana w byt.Powstał twór zwany ja.Ja szuka ty, byrazem czynili sobię ziemię poddaną.Gdy ich wiekohebanowej skrzyni sie zamknie,pójdą po kościach umarłych,poprzez przedsionek rzeczywistoścido góry,gdzie ze szkrzydlatymi ludzmibędą rzucać kości o inne szaty
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Takie pisanie nie jest dla mnie przekonujące. Niby wszystko jest ok, ale... Tak do końca to nie wiem czego się czepiam. Aha... może to słowo "hebanowej" mnie mierzi... No ale niby dlaczego...? Oj! Chyba się pogubił krytyk... Adam
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niech krytyk rozwija myśl...prosze się nie sugerowac, że to "dla poczatkujących"(przeciez nie bedziemy sobie nawzajem wypisywac tylko jestem pod wrażeniem, żeby nie robic sobie przykrosci)Przyznam,że ten wiersz jest dla mnie wazny, dlatego chciałabym poczytac komentarze.Ale dlaczego nie pasuje ....hebanowej hmmm to dziwneAle czekam cierpliwie, az ktytyk sobie to poukladaPozdrawiam
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie omawialismy tego wiersza:)Napisalam go w starym serwisie, ale nie było żadnego komentarza, dlatego napisalam go jeszcze raz
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szczerze to nie widzę nieścisłości z tym wiekiem:P"Gdy ich wieko" , ich czyli ja+ty.Czyli ich wieko sie zamknie, wieko trumny opadnie, by mogli odbywać dalsza wędrówkę.Może to ja nie zauważam niescisłości, dlatego jeśli masz inne zdanie napiszPozdrawiam
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miło że ci sie wydawało że go komentowałeś.Bo to znak że chociaz na ułamek sekundy wdarł się w twoje mysli Pelmanie, to mnie bardzo cieszy:)Pozdrawiam
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 NieIch wieko należące do nich,zatrzaskujące sie nad nimi.Przecież jak ktoś umiera to to jest jego trumna , tez nalezy do niego, i nie wybieramy juz kto do niej sie połozy.Jest jego.W tym ostatnim momencie ziemskiego życia jeszcze wszystko jest jego:Jego trumna, jego kwiaty, jego strój, jego rożaniec, JEGO WIEKO, ktore się nad nim zatrzaśnie, ja to tak rozumiem
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Za to mnie przekonałaś i rozumiem to tak jak wyjaśniłaś.PozrawiamNatalia
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Do Pelmana:Przykro mi bardzo, że cie nie przekonałam.Naprawde nie jestem zadufana w sobie i pewna mojego perfekcjonizmu poetyckiego( jest wręcz odwrotnie), ale naprawde nie zauważam tej nieścisłości. ktora tobie się rzuciła w oczy(a zastanawiałam się nad tym naprawde bardzo długo i wziełam to bardzo do siebie), może po prostu ty mnie też nie przekonałeś, a może nie zrozumieliśmy się.Szkoda Powiedz mi tylko, gdybym napisała"Gdy wieko hebanowej skrzyninad nimi sie zamknie"oddawało by to sensPozdrawiamAlessiaPs.Dzięki Natalia za poparcie, sporo dla mnie znaczy
Alessia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No to jak Pelmanie z tym "ich wiekiem" bedzie Jak nie masz ochoty juz o tym dyskutować to rozumiem, chciałabym jednak żebyś napisał jak reszta wiersza hmmm?? Znośna??( właściwie to prośba, której nie musisz spełniać) A może ktoś inny się pokusi Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi