Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 22 Lutego 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 A gdybyś na przykład był wędrownym ptakiem żurawiem, łabędziem, odważną berniklą, czy mógłbyś zaprosić mnie w podróż twym szlakiem nim z czasem przeminę, a słowa zamilkną. A gdybyś na przykład w inny wymiar wzlatał nagłą błyskawicą, co kruszy przestrzenie, czy mógłbyś mnie ukryć przed złem tego świata, już dzisiaj mnie zabrać na bezpieczną ziemię. Kiedy mi odpowiesz, wyślesz zaproszenie bez żalu, z radością opuszczę to miejsce i każdy kawałek prozy życia zmienię na coś czego nie ma, a było najpierwsze. MG 11
Archie_J Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Jakoś tak skojarzyło mi się z piosenką Meli Koteluk "Spadochron" :-)
Karina Westfall Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Fajnie by było, gdybyś był taki, jak w moich marzeniach, ale niestety nie jesteś a porzuciłabym wszystko dla kogoś, kto odpowiada ideałowi z moich marzeń. Tak to odbieram, pewnie zbyt dosadnie. Marzenia marzeniami a tu trzeba dopasować się do realiów życia. Pięknie napisane i zmusza do refleksji. Pozdrawiam serdecznie :) Edytowane 22 Lutego 2020 przez Karina Westfall (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Archie_J @Archie_J Nie znałam tej piosenki. Wysłuchałam. Bardzo ładna:)) @Annie Witaj Anna, dziękuję:) @valeria Tak, sentymentalnie. Dziękuję i pozdrawiam:) @Karina Westfall Tu nie tyle chodzi o konkretną osobę, bo ideału nigdzie nie znajdziesz, nie ma idealnych ludzi - tu chodzi o pewną rzeczywistość, która była jako najpierwsza, ale już jej nie ma. Wiersz jest inspiracją, ale na razie nie zdradzę czego. Poczekam, może ktoś zgadnie. Pozdrawiam:) 1
beta_b Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Przestworza, stworzenie, niebo, może raj. To wygląda mi na rozmowę z Bogiem. bb 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Kiedy pora przyjdzie, wtedy Ci odpowiem. Wypełnisz, co do joty, życiowe zadanie. W poezję przemienię prozę jednym słowem i wszystko, co najpierwsze, przed Tobą nastanie pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Miło Cię znów czytać. Pozdrawiam 1
Maria_M Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @beta_b Brawo Beta, na samym początku był raj:)) @Jacek_Suchowicz Witaj Jacku, dziękuję za zgrabny czterowers:) @Sylwester_Lasota Miło Ciebie tu znowu spotkać. Pozdrawiam:) @eM_Ka @_Marianna_ @Czarek Płatak @MIROSŁAW C. @fregamo @Waldemar_Talar_Talar@Wieszcz Doslowny Witam wszystkich starych znajomych oraz nowych, z którymi jeszcze nie miałam przyjemności się bliżej poznać. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)) 1
Karina Westfall Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Co następnie przyszlo mi do głowy, po przeczytaniu Twojego komentarza, to pięknie opisana rozmowa o śmierci i życiu w raju. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i wygląda to na cichą nadzieję, że Bóg w jakiś sposób znajdzie drogę do peelki i ja stąd zabierze a ona bez żalu przyjmie Jego zaproszenie. Co więcej, ona na to czeka i o to prosi. Bo świat nie jest dobry. Tak to teraz odbieram, jednak po podpowiedzi. Za bardzo wciągnęłam się w pracę nad swoim własnym wierszem czym nie jest miłość, dając pierwszy komentarz ;) Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Karina Westfall (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi