Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 26 Stycznia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 napisać wiersz, to jak odpalić petardę, obnażyć blizny; zewnętrzne i wewnętrzne cięcia powodują, że świat podchodzi do gardła, rzygasz i ciągle ci mało. w okolicach ust skruszone srebro - matowieje kiedy milczenie dochodzi do głosu. pomiędzy już i jeszcze jesteś metaforą - drżysz, z obawy o stan okaleczeń wgryzania się w słowo, a słowo jest chlebem; pozostawia niedosyt, więc drążysz w nim dziurę. sens łaknienia nie przynosi ulgi i brniesz w kolejne frazy, coraz częściej gubiąc rytm odklejasz się od siebie. napisać wiersz, to jakby strzelić sobie w kolano, albo stopę, może jedno i drugie - nieważne w obu przypadkach prawie mi się udało. 12
kb. Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 @tetu "napisać wiersz, to jak odpalić petardę" to świadczyć może tylko o nad-zaangażowaniu... pozdrawiam 1
Gość umbra palona Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 @tetu od pierwszego do ostatniego słowa z kropką....z przyjemnością, dziękuję pięknie :) Pozdrawiam serdecznie :)
fregamo Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 o celny koniec lecz zawsze pozostaje ale lub czyżby choć poniekąd dlaczego nasuwa mózg myśli bo niby co innego... to informacja definiuje rzeczywistość a nie odwrotnie poza tym zawsze mam to samo i czyżby mi się w końcu udało.. 1
Luule Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 Podpisuję się pod @umbra palona :) Baardzo podobają mi się rzucane hasła, myśli lecą jak ptaki w kolejne, jakby mimochodem rzucane skojarzenia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @tetu, super:) 1
Gerber Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 Ja tylko dodam, że wiersz mi się podoba i to bardzo. 1
beta_b Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 Wiersz bardzo mi się podoba; pisanie bywa wiwisekcją, ale u mnie czasem spływa jak oliwka, ułożony wcześniej w głowie, namaszcza, zamyka. Tetu, imponuje mi Twój talent i wrażliwość. bb 1
Młoda Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam słów. Poezja po prostu! :) Nie żałuję, że tutaj zajrzałam. Dziękuję! 1
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 @tetu przerwa była? była! już się bałem, że uciekła - nie uciekła. tylko frazy ostrzyła! Duży plusior! pzdr
Gość Franek K Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 A ja bym to porównał do seksu ;) Raz jest lepiej raz gorzej, ale jakaś tam satysfakcja jest zawsze :) Pozdrawiam. FK.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 Witaj - smaczny wiersz . Pozd. 1
Nata_Kruk Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 ... tetu, nie powiedziałbym, że... prawie.. udał się wiersz i to bardzo. Świetnie zapisałaś temat. Pozdrawiam. 1
W_ita_M. Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @tetu Dla mnie za mocno powiedziane. Tak sobie strzelać w kolano, albo w stopę - za nic. Brak umiaru w smakowaniu odczuć. Bardziej tak po męsku, jak "baba z jajami". Peelka działa zbyt przebojem. 1
tetu Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze, oraz symboliczne serducho, jako znak obecności pod tekstem, dziękuję. Mari*anno dlaczego twierdzisz, że za nic? Brak umiaru w smakowaniu odczuć? Nie sądzę. Smak nie ma tutaj nic do rzeczy. To co dla jednego znaczy Nic, dla drugiego może mieć ogromne znaczenie. Kwestia postrzegania, priorytetów itd. Trafnie określił to kb nad-zaangażowanie:) Czy po męsku? Być może, peelka czasami tak lubi. Nie lubi za to przebojowości, więc nie działa przebojem:) Stara się zadziałać słowem, zobrazować to co w niej siedzi. Pozdrawiam Mari*anno. Miło było Cię gościć.
Rekomendowane odpowiedzi