Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nasza muza org.fm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemyslaw Prus
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

lata 80' a tu takie perły

Opublikowano

@Czarek Płatak cieszę się, że idziecie na ten koncert Czarek. Byłam na Pixies około 3 lat temu. Występowali w pełnym składzie. Teraz walczę o bilet na 2020.

Pearl Jam...marzenie. Może powinnam się udać do Hyde Park.... Sprawdzam zaraz bilety. U nas za to Sun Stroke w czerwcu i Faith no More. W tym momencie marzenia ścierają się z rzeczywistością. Czekałam na nich od x lat. Pozdrawiam 

@Przemyslaw Prus dobre, nawet bardzo

Opublikowano

Ja mam z Roxette bardziej z liceum, ale w tym czasie słucham stinga i bawiłam wie na domowych imprezach. Na kolonie nr jeździłam, bo z pierwszej chciałam uciec:) byłam beksa lala:)

Lata 80 to lata lata i kołek w uszach, muzyka była zawsze wesoła.

Opublikowano (edytowane)

@valeria @valeria o to ambitnie, Sting.  Moja droga muzyczna to New Kids on the Block. Potem Depeche Mode. O kurczę o The Doors zapomniałam, a prowadziłam cykliczną imprezę przez 3 lata...Zgadzam się, że lata 80 te to jednak najlepszy dance epoque... pozdrawiam

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Przemyslaw Prus
Opublikowano (edytowane)

na próżno szukać tu rocka czy innej mocniejszej muzy. Pionierzy i prekursorzy house/elektro/techno/synthpop i pewnie paru innych. Wszystko osadzone w latach 80' fajnie się szukało tej zajebistej muzy. Kto chce-niech je?!

Edytowane przez Przemyslaw Prus (wyświetl historię edycji)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nata

, Przez sugestie również zaczęłam czytać półpasiec Dziękuję za odwiedzinki!   wierszyki, Kiedyś były ciekawe zwyczaje. Jestem ciekawa, czy gdzieś w Polsce półpościec jest wciąż żywy... Dziękuję za odwiedzinki!   @Wiechu J. K. @Poet Ka Dziękuję Wam!    
    • @ProszalnyZnakomity. Po pierwsze - urzekł mnie humor - kapitalne porównanie żony do Mistrza Zen - czyli uczynienie z niej takiej domowej, codziennej wyroczni dla peela, który żartobliwie przyznaje, że postrzega ją jako skarbnicę mądrości i przewodnika duchowego, podczas gdy on sam bywa często taki nieogarnięty.  

Oddanie emocjonalne ulega metamorfozie i przemienia się w oddanie wysiłkowi fizycznemu, w zapalczywą harówkę - i dla peela to ma większy sens, niż jego dotychczasowa pogoń za nie wiadomo jakimi iluzjami życiowych celów.     To jest absolutnie wspaniałe! Opowiada historię o odnajdowaniu siebie - nie w natchnieniu patetycznych uniesień, nie w mistycznym besserwiserstwie, ale w tym, co proste, zwyczajne i wymagające naszego potu, krwi i łez.   Myślę też, że ta praca w ogrodzie jest również ważna z punktu widzenia relacji peela z kobietą, którą kocha. Bardzo możliwe, że chciał być dla niej nie wiadomo kim, starał się dorównać jakiemuś złudzeniu niedoścignionego ideału. Dlatego szukał mistrzowskich wskazówek. Tymczasem najpełniej i najmocniej owa więź realizuje się w wymiarze ludzkim, rudymentarnym. Gdy z balonika wyobrażeń o sobie samym i o własnej egzystencjalnej drodze schodzi patos, a zostaje działanie - można poczuć niezwykły stan spełnienia. I jako jednostka, i w związku. Pojawia się współobecność, opisana jako oddychanie w tym samym tempie. Po pracy - pewnie ten oddech jest szybszy, lepiej dotlenia, o wiele skuteczniej unosi.
    • @vioara stelelor

• @wierszyki Są takie miejsca, gdzie życie zawsze toczy się na granicy. i nie tylko tej na mapie, bo ona jest symbolem wszystkich innych. Zawsze istnieje jakieś rozdarcie, jakieś pomiędzy.
    • @Adam Zębala znakomity tytuł i mądry wykład o przenikaniu - od mgły do mgły, od nieistnienia do nie-istnienia.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...