Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Listopada 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) odkładam bezsenność wtulony w szklankę whisky z szeroko zamkniętymi oczami by przetrwać do rana pigułki jak dropsy byle nie pomylić kolejności szarej prozy życia bez nutki poezji zjadam i wydalam siebie dla innych uśmiechów z przyklejoną maską a może to twarz sam nie wiem jak odnaleźć siebie w świecie krzywych zwierciadeł pozytywnego myślenia I tak kolejny dzień z uśmiechem w napadzie paniki by nikt nie poznał że jestem Edytowane 26 Listopada 2019 przez eM_Ka (wyświetl historię edycji) 10
Gość Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nerwowe uśmiechy, idealnie biale, jednakowo wyglądające, które wysysają ze mnie energię. Wszystko jest tak super w świecie biznesu, że większość po pracy leci prosto do pubu, zostawiając maski w depozycie barmanowi.... odbierając je wygniecione, bez wstydu przy rachunku.Nad ranem trzeba je rozprostować przy kolejnej tzw. little talk Edytowane 26 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Kolejny - kolejnym obok siebie, źle to wygląda Podoba mi się "napad paniki / by nikt nie poznał że/ jestem" Tu jednak zamiast "że" postawiłbym na "kim". W sumie spoko. Wycofuje się z "kim" mam za to inny problem "kolejny dzień z uśmiechem w kolejnym napadzie paniki" Czy z uśmiechem przyjmujemy napady paniki? Wątpię. kolejny dzień nowy napad paniki by nikt nie poznał że jestem Sorry za marudzenie.pzdr. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Zmieniłeś awatarek i kolor atramentu. No cóż, czasem żeby nie martwić innych i nie psuć sobie humoru, trzeba przyklejać maskę. Dobrze, że ją masz i potrafisz, Serdeczności :) 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Co Wy dzisiaj z tą bezsennością? Ja tam idę spać. Sorry za mało konstruktywny komentarz. Jutro może coś więcej :) Pozdrawiam i dobranoc :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawiłem kolejne dzięki za wgląd i analizę Awatar już trochę jest ostatnio tylko Nick zmieniłem. Co do masek nie jestem ich fanem wolę bardziej wkurzonych, ale prawdziwych. Ja też dobrze śpię po kubku ;) Czasem gdy rano się je ogląda to zastanawiam się czy wogole jest możliwość rozprostowac kości ;) Dzięki @jan_komułzykant Edytowane 26 Listopada 2019 przez eM_Ka (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę skróciłam, powtarzało się: siebie/siebie. Ściskam. bb 3
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kombinuje z siebie ale jak narazie zostawiam @Bączek_Bączyński miło znowu widzieć że zajrzaleś
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Witaj Marcinie - do mnie też przemawia zwłaszcza pierwsza która zgrabnie wprowadza do pozostałej części wiersza. Pozd. Edytowane 26 Listopada 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) @eM_Ka jasne, tylko wtedy jak jesteś na 'szczycie' organizacji i to o twoje przeprosty potykają się inni...a ty spokojnie po ich kościach na dół schodzisz na lunch, na luzie pytasz- how are you ? I masz w .....odpowiedź Edytowane 26 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Marcinie, widzę, że poprawiony - teraz wg mnie lepiej. Bardzo trafny tytuł. Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2019 przez Annie_M (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Super :-) Dziękuję za miłe słowa
iwonaroma Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Szeroko zamknięte oczy... chyba się z czymś kojarzy , z czymś co już było. Tytuł też niezbyt odkrywczy. Poza tym widać, że poeta się stara - o wgląd. Cierpienie jest dobrą do tego drogą, choć trudną, wiadomo. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie, to też to chciałem napisać :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Twój wiersz przypomniał mi moje "granice', gdzie peel też zachwiany, życiowo... "na krawędzi". Jest obraz, jest niepewność i układanka myśli 'bohatera'. Jest dobrze, ale... pomijam wers.. "z szeroko zamkniętymi oczami... ('kapela' Łzy, śpiewała o tym), czytam... (...) wtulony w szklankę whisky.. próbuję.. przetrwać do rana itd... "zjadam i wydalam siebie"... mocne.! Pozdrawiam.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co znaczy, że poeta się stara? Dla mnie szeroko zamknięte oczy to sen na pół gwizdka. Zamykam oczy ale tak jakby wciąż były otwarte ponieważ słyszę kazdy szmer i przy budziku codzienne pytanie czy wogole spałem. Alkohol czasem potrafii zresetować myśli. Co do nie odkrywczych rzeczy nie miałem zamiaru być jak Kolumb czy Archimedes. Chciałem, żeby podmiot liryczny wydusił z siebie coś co tłamsi w sobie. W dobie na tak i musi być dobrze wszedobylskiego uśmiechu bo przecież życie jest cool i spoko nie możesz być smutasem. Dlatego powstała uśmiechnięta depresja. Dziękuję, że coś przypomniał. Fakt czasem coś nas pożera od środka i choć chcemy być lepsza wersja samych siebie wydalamy no właśnie zamiast ta lepsza dużo gorszą stronę Edytowane 26 Listopada 2019 przez eM_Ka (wyświetl historię edycji) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak jak napisałem powyżej, też miałem o tym wspomnieć, że "ale to już było" :). Film i piosenka :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie bije się w pierś. Tak jestem winny odgrzewania schematów. Jak stary piernik Nie potrafię zmięknąć Dzięki @Lily Hamon za serducho Edytowane 27 Listopada 2019 przez eM_Ka (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Dziękuję @Joachim Burbank
Rekomendowane odpowiedzi