Gość Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) zasypiam z legendą Dagda w harfę bije z ostatnim jej dźwiękiem jesteś mi powietrzem podmuchem gwałtownym co z lekkością duszy gasi wyobraźnię dopieszczając prawdę czuję drżenie szczelin odległych przestrzeni odkrytych tej nocy kiedyś zwykłych cieni wyginam się tobą łukiem rozkosz płynie wysysając życie w małej tej szczelinie oddaję cię tobie wypuszczając z żalem póki co poczekam nie oddycham wcale Dagda to postać z legendy irlandzkiej, wpasował się w mój erotyk...swoją celtycką historią Edytowane 17 Października 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @iwonaroma @iwonaroma miło, bardzo... pozdrawiam
Gość Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @Kot dziękuję, że znalazłeś czas na przeczytanie. Pozdrawiam
tetu Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Smaczny. Jedynie nie podoba mi się ostatni wers 4 strofy ze względu na szyk. Proponowałabym "w tej malej szczelinie" Poza tym bardzo subtelna, zmysłowa historia. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @tetu chcialam napisać w małej mej szczelinie, ale wolałam się ukryć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie ujawniać za bardzo.Betu, dziękuję za odwiedziny u Dagdy. Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Szacun za sięganie do mitologii, a do tego tak niesamowite połączenie. Puenta z ponownym nawiązaniem do powietrza natomiast jest tak wyrazistą, że czytając niemal fizycznie poczułem dłoń zakrywającą mi nos i usta.
Gość Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @Czarek Płatak miło mi , że tyle pozytywnych skojarzeń miałeś z tym wierszem... pierwszym wersom... zasypiam z legendą... chcialam nadać dwojakie znaczenie...legendą( celtycką o Dagdzie, ten który usypia bijąc w harfę) lub legendą....kochankiem Czarek, fajnie się piszę dla takich ludzi jak Ty....na dzisiaj wyczerpaliśmy komplementy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi