Gość Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) moja piękna Nelly wyzbywać się będziesz rozpusty podniebienia pod groźbą powieszenia twej brzydoty w mej galerii kobiet marnych kiedy reszta świata w krainie obojętności strzeż mej nagości do białego rana obdarze cię hojnie szkieletem twych czasów będziesz słyszeć głosy nie każdemu cuda dane piękne kości malowane przezroczysta damo ukryj się od zazdrości świata wybrałem cię z wielu usłyszałem w dźwięku delikatności mój pęku harfy muskanej drobną ręką przezroczystą duszą moja wierna Nelly to ja twój strażnik niedoli równowagi podpora kroku,kiedy boli Edytowane 7 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Nieobojetnie piszesz Dag...
Gość Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) @iwonaroma wsłuchałam się kiedyś w opowieść bliskiej mi osoby zdrowiejacej w drodze do Camino.... dziękuję, że znajdujesz czas, aby tu zaglądać i czytać moje niedoskonale formy.pozdawiam Edytowane 6 Października 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Witaj - ciekawie dziś u ciebie to fakt. Bardzo refleksyjnie. Uśmiechu dużo życzę i ciepełka.
Gość Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję Waldku.refleksja wiecznego pielgrzyma:-)
Ast Voldur Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Przedostatnia zwrotka położyła ów wiersz kompletnie na łopatki.Będę to powtarzał, aż do znudzenia.Wplatanie nowoczesności w każdy utwór ocierający się o mistycyzm, przemijanie, niedolę, udrękę zabije go natychmiast.Korci mnie, żeby sparafrazować słowa Leszka Millera-Prawdziwy wiersz poznaje się nie po tym, jak się zaczyna, ale jak się kończy:)Pozdrawiam. Edytowane 7 Października 2019 przez Ast Voldur (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @Kot @Kot wiesz, zmienilam to zakonczenie...miales duzo racji...dzieki Kot @Ast Voldur naprawde zgadzam sie z Toba. Zmienilam zakonczenie. Dziekuje za cenne uwagi.
Ast Voldur Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Pięknie Pani pisze.Aż się wzruszyłem:)Romantyzm, turpizm, symbolizm, egzystencjalizm i nihilizm-pięć nurtów w poezji, które kocham najbardziej a więc i Panią pewnie mi przyjdzie pokochać:)A oto moja korekta przedostatniej zwrotki: to ja twój strażnik niedoli równowagi podpora twojego kroku,kiedy boli[...] Pozdrawiam-moja zdolna Elizabeth:)
Gość Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 @Ast Voldur i slowo stalo sie...pozwolilam ci sie wkrasc w droge Elizabeth...
Gość Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) @Ast Voldur i słusznie, bo teraz...kroku,kiedy boli ma inne znaczenie...teraz to i ja się wstydzę z Elizabeth Edytowane 7 Października 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Niechby każda Elizabeth znalazła swojego rycerza :)
Gość Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 @Czarek Płatak tak, obcy głos, który ją unicestwia zagłuszy tylko ktos wyjątkowy. Dziękuję Czarek, że czytasz moje kawałki...miło mi bardzo
Rekomendowane odpowiedzi