JaKuba Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) szukam Cię wiodąc palcem po mapach zer i jedynek po drugiej stronie lusterka schowany za pseudonimem wysyłam koordynaty w bezkresy falistych przestrzeni jeśli masz usłyszeć - usłyszysz jeśli zdołasz los zmienić - zmienisz to marzenia chłopca znad morza co wybrał bo tak było trzeba samotność codziennych uśmiechów trwać - budować - umierać dopij kawę i wyjdź zamknij drzwi do rutyny napisz mi piękny list o tym jak ich poranimy żyję nadzieją że jesteś tam że też masz nadzieję że jestem Kardamena 09.2019 Edytowane 30 Września 2019 przez JaKuba (wyświetl historię edycji) 3
olga.praska Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Przyjemny klimacik. Pozdrawiam :)
JaKuba Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @olga.praska dziękuję bardzo :) pozdrawiam serdecznie :)
WarszawiAnka Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Oj, brzmi niebezpiecznie! Peelu - wstrzymaj się, zanim zranisz! Pozdrawiam ostrzegawczo
Gość Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @JaKuba intrygujacy, matrixowy...brawo
JaKuba Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 Dziękuję bardzo @WarszawiAnka (ostrzegawczo) i @Dag :)
iwonaroma Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 Rzeczywiście przewidywanie ranienia innych brzmi niepokojąco lecz czasem jest to nieuniknione...np.w sytuacji gdy kochankowie mają już założone rodziny - małżonkowie i dzieci będą cierpieć. Ale w przypadku młodych też tak może być, bo trudno niekiedy zaspokoić oczekiwania rodziców i dalszej rodziny... (Romeo i Julia! :)). A może chodzi poecie o coś jeszcze innego. Wiersz rzeczywiście intrygujący ale też ciepły pomimo tego całego ramienia ;)
JaKuba Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 Dziękuję @iwonaroma :) życie to ciągłe wybory pomiędzy "się" i "ich" :)
WarszawiAnka Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 @JaKuba : Zapewniam Peela, że można się wyplątać. Wiem, co mówię.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Dobry wiersz, tylko też mnie to ranienie, szczere do bólu, nieco intryguje. Pozdrawiam :)
JaKuba Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 @WarszawiAnka - Peel daleki jest od zaplątywania się :) @Sylwester_Lasota - dzięki za wizytę i dobre słowo! :)
WarszawiAnka Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie czuję się uspokojona... :)
Gość Franek K Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Jednak "znad". Upierdliwy jezdem, wiem :) Pzdr. FK.
Rekomendowane odpowiedzi