amalaryk Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Pan natchnął mą duszę, przeciw niewiernym z mieczem w ręku parłem, Szatan mnie skusił, w przybytku wiadomym, pani wątpliwej reputacji spódnice zadarłem, Teraz, towarzystwa rycerzy pozbawion, w drodze na wyprawę, Czeka mnie ostra jazda z damami…, by dogonić przeciw niewiernym obławę. Na krucjatę z kumplami wybrać się chciałem, Na fejsie szczegóły zbiórki w Cannes z nimi ugadałem, W eBay’u rozmiar zbroi pomylili, nici ze wspólnego frachtu, Będę musiał dogonić rycerską brać, korzystając z własnego jachtu. Na krucjatę z kolegami z Mosadu wybrać się chciałem, Miejsce zbiórki na Wzgórzach Golan ugadałem, Pech, dzień spotkania był na giełdzie tel-awiwskiej dniem krachu, A tak się cieszyłem, że kilku członków Hezbollahu poślę do piachu. Na zbiórkę rycerstwa się spóźniłem, Giermka swego zaraz opier(dzie)liłem, Zamiast mój miecz i zbroję wypolerować, Poszedł do karczmy z kur… tyzanami tańcować. Na zbiórkę krucjaty pośpiesznie zmierzałem, turniej rycerski w Prowansji napotkałem, Honor rycerza nie pozwolił ruszyć, nakazał stawać w szranki, kopie kruszyć, Licznych śmiałków z konia strąciłem, złotym laurem skronie zwieńczyłem, lecz na zbiórkę nie zdążyłem, Teraz samotnie, ruszam śladem końskiego nawozu, do kolejnego krzyżowców obozu.
amalaryk Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z czym?
iwonaroma Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest miniatura? bo jeśli fraszka, to trochę straszno...
Don_Kebabbo Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja się obawiam, że to jednak może być haiku... ;) [Edycja]: I, że "cz.I" oznacza, że będą jeszcze dwa wersy ;) Wybacz Autorze, nie mogłem się powstrzymać ;P [Koniec edycji] Edytowane 2 Maja 2019 przez Don_Kebabbo (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. haiku jako haczenie :) albo wyhaczanie ;) wybranych pań :)
amalaryk Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądziłem, że będą tu lepiej pasować niż w "wiersze gotowe". 4 wersy to nie miniatura? Tylko hurtowo wrzucone pięć na raz...
amalaryk Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, to oznacza, będzie kontynuacja. Jeszcze kilka... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
iwonaroma Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 amalaryk, masz plusa, że się nie obraziłeś :) zdrówka
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie za dużo łemów, sorry :(
Rekomendowane odpowiedzi