Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Podejdź do mnie bardzo blisko Przyłóż ze mną nos do szyby I wśród pary dwóch oddechów Pojedziemy w świat na niby Poprzez góry i doliny Poprzez kręte leśne drogi W piekną podróż bez plecaka Moja dłoń wpleciona w twoją A gdy para z okna zniknie W szybie siwy włos zaświeci Usiądziemy na werandzie Popatrzymy się na dzieci Lekko drżącą dłoń przytrzymam Ty pogładzisz po policzku I ruszymy w dalszą podróż W piękną podróż zwaną... Edytowane 3 Lipca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 10
Marlett Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Marcinie ósmy wers mi zazgrzytał:) może ; Moja dłoń spleciona z twoją. Poza tym wiersz wzruszył mnie :) PozdrawiaM. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Wielkie dzięki właśnie największy problem mialem z tymi ręcami ;)
Maria_M Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Mam to samo wrażenie co Marlett, może wystarczy wyrzucić Z? A wiersz .... wzrusza, wywołuje nostalgię i ciepłe uczucia :))
Maria_M Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 no i jeszcze bym dodała małe moje widzimisię wielkich liter tu nie miejsce oknem wyrzuć nawet dzisiaj pozdrawiam :)) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Mario zmieniłem bo tamto było trochę jak masło maślane bo jak złączone dłonie to muszą byc razem ale nie miałem jakiegoś zamiennika :)
Maria_M Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i super!
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To może jeszcze jakaś propozycja na tytuł :)
Maria_M Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Okno jest w porządku. Tak myślę Moja propozycja: „Lubię z tobą podróżować” nie zawsze, ale są takie dni, że mam problemy z tytułami
Kinga Plewińska Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Piękny i bardzo wzruszający wiersz. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziekuje :) 1
Marlett Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niekończąca się podróż :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Proponuje - Spleceni dłońmi - ale ty decydujesz - bardzo mi si ę podoba ten wiersz - miło lekko i przejrzyście wszystko brzmi. Pozd.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziekuje za mile slowa :D
W.M.Gordon Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Marcin - wiersz pachnie zbyt elementarzem Mariana Falskiego. Ale z drugiej strony wygląda, że przyciąga dziewczyny. Może i ja zmienię swój styl. Muszę nad tym dogłębnie, dobitnie i dosadnie pomyśleć.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuje za odbior. Pachnie elemetarzem, bo jest o elementarnych sprawach. A jak to pisal Sztaudyneger Słowa kunsztowne, słowa piękne bledną wobec prostego, które trafia w sedno" wiec czasem jest lepiej uzyc prostego jezyka niz bawic sie w zawile metafory. Co do stylu kazdy ma swoj, bo mamy rozna wrazliwosc na otaczajacy nas swiat, wiec po co zmieniac i nasladowac lepiej sluchac podszeptow serducha ;D . Pozdrawiam Edytowane 4 Lipca 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
Maria_M Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 I w tym jest rzeczy sedno by myśli, które bledną, obok wyglancowanych do serc ludzkich trafiały, by zwykłe proste słowa na strofy zaczarować i każdy kto przeczyta zrozumie, nie odpycha. :)) 2
Rekomendowane odpowiedzi