Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) ciągle pamiętam te miodne wieczory gdy lepkie słońce spływało lasu ścianą i zanurzało się w szklance herbaty kulą ognistą i słodką i kwaśną a potem księżyc blady ledwie srebrny z wonią maciejki razem się rozwijał i pyłem lotnym wśród fioletów nieba lekko rozświetlał ciem zmierzchowych skrzydła lecz żar dni odszedł razem z obłokami odsłonił przy tym czarne gorzkie niebo i tylko słodkie gwiazdki moich wspomnień czasami w myślach cukrem się wysrebrzą Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Deonix_ inwersja w celu upłynnienia :) (wyświetl historię edycji) 11
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 budząc tęsknoty upojnych wieczorów gdy w młode serca Amor trafiał celnie namiętnych nocy rozsuwając story ech te wspomnienia durne lecz przyjemne :))) 2
hubertk Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Za duzo tu cukru jak dla mnie. Przyszedlem gorzki- wyszedlem przeslodzony. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 I będziesz pamiętać. 'Wspomnienia są zawsze bez wad' Ładna puenta i obraz w ślicznych ramkach, pozdrawiam :) 1
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać nie potrafię napisać wiersza bez podtekstów erotycznych :) Dzięki za liryczną odpowiedź :) Pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i trochę przesadziłam. Ale moje wiersze bywają czasem bardzo gorzkie, więc się niekiedy w innych przesypie, dla równowagi :) Dzięki za wizytę :)
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) Dziękuję ślicznie, miło, że się podobało :) I też Cię pozdrawiam :))
azk Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Deonix_, nie potrafię napisać nic ponad to, że cudny wiersz i zabieram go do zakładek. Pozdrawiam i jeszcze bardziej przez Ciebie tęsknię do naszej chałupki, na skraju lasu, nad mazurskim jeziorem. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Witam - krótko i na temat - podoba się. Udanego ci zyczę 1
Marlett Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Wraz z końcem wakacji kończy się wakacyjne uczucie :) Słodycz i gorzkość chodzą razem w parze . Najważniejsze by zachować dobre wspomnienia :) PozdrawiaM. 1
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, to już jestem przeszczęśliwa :))) Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze :) I ciepło pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre wspomnienia zawsze w cenie :) Dziękuję za refleksję w komentarzu i pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 wzeszły wspomnienia lukrowych myśli jak srebrne gwiazdy tęsknotą pulsują marzenia nasze tam sadziliśmy pożółkły i zwiędły już nie wykiełkują Pozdrawiam:)) 1
Deonix_ Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję pięknie i tak też pozdrawiam :)))))))))
beta_b Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi to pasuje ?. Ale tym razem poszłaś w landszafcik tak uroczy, że mogłabym w sypialni nad głową powiesić. ? bb 1
Maria_M Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, takiej Cię jeszcze nie czytałam, jak tu jestem. Dla mnie to piękna liryka :) ps. W pierwszej zwrotce masz i słodką i kwaśną i w ostatniej powtórzenie: słodkie gwiazdki, zmieniłabym tylko przymiotnik na inny, żeby się słodką/ słodkie nie powtarzały. To moje zdanie, ale zrobisz jak uważasz. 1
Luule Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Hej Deo, dawno Cię nie było, obstawiam sen zimowy przy -15st. z budzikiem, gdy już na plusie jest za oknem. Do tego widzę śniły się wakacje:) Pozdrawiam:) 1
Annie Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Trochę ta pierwsza strofa mi nie pasi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak bardzo słodko, ale takie są miłe wspomnienia :) Pozdr 1
Rekomendowane odpowiedzi