Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 pod umierającym drzewem układam się do snu kołysanki codziennie śpiewa pamięć o matce skrapla się na brunatnych liściach gdzie ojciec w urojonej koronie szeleści wietrzne opowiadanie krzywe kreślone księżyca przejściami blakną wolno i przez pływy wzrok kłamie w każde południe nic rażącego już nie widzę przez opadające dni otulony kilkoma wspomnieniami kładę się do snu 5
Nata_Kruk Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Dojrzałam, że wrzuciłeś wiersz, więc kliknęłam, a to warsztat... Krzysztofie, dlaczego tutaj.? Nigdy nie zostawiałam tu postu (czas), ale tym razem... Ciekawa treść, z subtelnym szkicem minionego i jeżeli nawet były wtedy jakieś rysy, przykryły je opadające dni. Pierwszy wers II- giej, proponuję zapisać... krzywe księżyca kreślone... itd. Podoba mi się Twój "Podtekst". Pozdrawiam. Edytowane 5 Marca 2018 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi ze tym razem... straciłaś trochę czasu. Podtekst potrzebował układu "opowiadanie krzywe kreślone księżyca przejściami". Dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może - krzywe kreślone przejściami księżyca blakną wolno ? Myślę, że ten wiersz nie powinien trafić do warsztatu. Pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to nie wszystko i jedno, warsztat jest teraz wszędzie. Krzywe budzą wątpliwości, w wolnej chwili zajmę się tym wersem. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Masz rację warsztat teraz jest wszędzie. Co tekstu podoba się - ładnie budujesz nastrój (dobre operowanie metaforami - zazdroszczę) Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy Twoich próbach czas nie jest stracony.
Rekomendowane odpowiedzi