seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ułożę się cicho przy tobietrwożliwie obejmę ramieniemprzytulę od stóp aż po brodęzostanę na mig twoim cieniempoczekam, aż głębia snu twegoszept nikły mych dłoni usłyszyroziskrzy ciebie całegowyzwoli lot zmysłów z dna ciszyspleceni rytmem swych pragnieńzłączeni rozkoszy śpiewemmuzyką ciał będziesz dla mnieme zaspokojenie - niebem
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w pani wierszach jest pewna tkliwość, coś, co mimo obcej mi poetyki, pozwala się zatrzymać i nieco swój rozum zimny poskromić, pozdrawiam, aga
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oj, Seweryno... Zatrzymuję się na dłużej, bo warto Pozdr.
Krzysia Skrzypczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nieźle się recytuje. Zawsze lubiłam takie rymowane, łatwiej wchodzą. Gdyby zrobić z tego jednak piosenkę, zgubiłaś na końcu rytm: me zas(akcent)pokojenie niebem( na tym polega bląd wielu piosenek), no, ale przecież to nie piosenka, więc jest dobrze ?!
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 poczekam, aż głębia snu twegoszept nikły mych dłoni usłyszyroziskrzy ciebie całegowyzwoli lot zmysłów z dna ciszyaż zazdroszczę....i aż chce się tego szeptu...nasluchaćpani Seweryno...klimat i melodia...wiersza....wzruszająca...takie puk puk..w serce...ściskam ciepłoMirka
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cóż więcej mozna powiedzieć... piękne Seweryno, piękne Serdecznie pozdrawiamNatalia
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ech... można sobie westchnąć...jak miło...
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzięki ogromne siedzę, czytam Wasze miłe słowa i się w nich kokoszętak się niekiedy chce...miodem po sercuukłonyseweryna
Anadan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No NO ! Pięknie tak melodyjnie,..........Przypomniało mi to moją pierwszą miłość,pierwsze naszysch ust zbliżenie,,,,,,,,,,,,,i jej szept jakby nadchodził wolno z oddali.............Pozdrawiam i składam pokłony czarodziejce słów.:-).
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zeczywiscie jest pani czarodziejka- Pani seweryno..Zgadzam sie z przedmowcami, tylko ta zbytnia doslownosc mi troszke przeszkadza..Do tej pory jej w Pani wierszach nie bylo..A mozna by zostawic czytelnikowi troszke pola do zastanowienia.W sumie na temat doslownosci nie powinnam sie wypowiadac, bo sama jestem zazwyczaj zbyt doslowna w mych wierszach:)
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kto powiedział, że nie ma dziś miejsca na poezję prostą, z serca płynącą, pełną wzruszeń i śpiewu? Dobrze jest poczytać sobie taki wiersz, który jest po prostu piękny, o nic nie walczy, niczym nie szokuje, po prostu przytula słowami i delikatnie kołysze do snu. Dziękuję, Pani Seweryno.
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 CYTAT (joaxii @ Aug 25 2003, 02:26 PM) Kto powiedział, że nie ma dziś miejsca na poezję prostą, z serca płynącą, pełną wzruszeń i śpiewu? Dobrze jest poczytać sobie taki wiersz, który jest po prostu piękny, o nic nie walczy, niczym nie szokuje, po prostu przytula słowami i delikatnie kołysze do snu. Dziękuję, Pani Seweryno. to prawda..ważne sprawy nie potrzebują wielkich strojnych słów..podobnie..jak piękna kobieta biżuterii...prostota i czystość przekazu nie znaczą..iż wszystko jest do końca jasne..wrażenia i odczucia są wielodenne...nawiasem mówiąc...dosłowności...pojmowanej..powszechnie..nie dostrzegam...ale czystość....i ponownie ukłon głęboki - Mirkatak..kiedy trzeba..walczy się...szokuje..krzyczy...a kiedy nie trzeba...można się najzwyczajniej do wiersza przytulic....bo po to powstal...
Rekomendowane odpowiedzi