Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 mam wolną chwilę, więc z rozmysłem na brzegu strony piórem siądę, czy ktoś już mówił? nie pamiętam, że do mężczyzny przez żołądek a niech to trafi co, nie powiem, przepisów szukać mam na rosół? nie samym chlebem przecież człowiek, musi być jeszcze inny sposób znalazłam skróty, może dotrę nie wiem czy droga będzie słuszna, postanowiłam apetycznym, wcisnąć się wierszem w jego usta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 łakomy kąsek oj nie powiem rozkład dziewiątki formą znaną więc jem powoli myśląc sobie aby przypadkiem mi nie stanął bez niedomówień w gardle kością połknąłem i już nic nie zmieni więc się zamartwiam dosyć ostro bo może w lukrze jest arszenik lub jakiś inny wynalazek co to odurza i zniewala lecz się nie dzieje nic na razie a tylko wierszyk powstał naraz ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kb. Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka wiersz apetyczny tym się różni od prosto długich rymowanek że choćbym nie miał wielkiej kuchni na małym skrawku jej powstanie w kątku przysiądziesz sobie cicho by skonsumować wiersz - zjawisko a co tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka Witaj Alicjo - smakowity kąsek ci wyszedł - czytając pierwszą oczekiwałem jak to mówią na wielkie żarcie - przepraszam - a tu takie inne syte zakończenie - palce lizać - żołądek nie tylko zadowolony. Wszystkiego co miłe życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luna_ Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka oby tych wolnych chwil z rozmysłem dla uczty duszy było mnóstwo codziennie stół z innym pomysłem ot palce lizać wierszyk- bóstwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no ojtam, ojtam ślepej kurze też się czasami ziarnko trafi przypadkiem zdaje nader rzadkim, udało mi się gościa złapić że gość jest grzecznie ułożony i niewybredny w żadnym cale, futrować mogłabym gapami, żywić codziennie albo dalej Smacznego, Jacku :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @luna_ Dziękuję za cukierka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Waldemar_Talar_Talar Oj Ty łakomczuchu, Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @bess_enger Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przemiły gościu, witam pięknie coś mi się zdaje, nawet widzi kucharzysz wielce zawodowo i nazbyt skromnie rymów wstydzisz dziękuję :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlett Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka dzisiaj na podwieczorek ten wiersz będzie smakować lepiej niż słodki faworek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria_bard Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka Do psa łatwo dotrzeć wołową kością. Do mężczyzny trudniej bez krzty miłości. Chyba, że dostanie krem z kruchej bezy uznając, że mu się za nic należy. To mój wierszyk zrymowany jako komentarz:-) E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Marlett Fajnie, to się postaram o kawę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @maria_bard Elu, pięknie dziękuję, tym mocniej, że rymy to nie Twoja bajka. Dziękuję za staranie i dobre chęci, pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Cóż skomentuję niezłe danie Liryczny rosół z makaronem Przepis skrócony, ale smaczny Czy tylko tak potrafią one Nakarmić słowem obietnicą Oni to jest gatunek prosty Są łatwowierni i naiwni Dla nich z przeszłością spalą mosty I czy wiersz jedzą czy też rosół Zawsze w amoku konsumpcyjnym Będą się pławić otępiali Nie myśląc wcale o tych innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Andrzej_Wojnowski] Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tylko chciałam, dobra, powiem nie przebierając zbytnio w słowach że z pitraszeniem mi nie idzie, że wolę pisać niż gotować znać się na ziołach i przyprawach, wybierać i opiekać mięsa wolę się skupiać na poezji neologizmów smacznych kęsach kto wie, a może kiedyś trafię poetę o podobnych gustach wciąż będę go karmiła wierszem co się rozpływa w jego ustach :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzena_Antoniak Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Na zupę z kury niezagęszczaną szukać przepisu nie miałaś woli? Mężczyznę karmić chcesz frazesami, babskim gadaniem, podanym z rymem? Nie idź na skróty! Ważna jest droga. Do ust najprościej, trudniej do psyche. Potrawa z trawy - dobra na deser. Lecz przedtem piersi zgotuj i udka. Z młodą włoszczyzną smakują bosko. Zagnieć też kluski. I podaj rosół! Bez ansy przyjmij, ino z uśmiechem, esencjonalny mój wywar słowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Marzena_Antoniak Dzięki za przepis, wypróbuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia_Malic Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Alicja_Wysocka smakowite strofy u Ciebie Alu. Pozdrawiam serdecznie:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 @Basia_Malic Dziękuję Basiu, cieszy mnie, że smakowało. Ale gdyby, kiedykolwiek, za dużo albo za mało czegoś, mów śmiało, chcę się uczyć Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi