agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 i cóż mnie obchodzi barbarzyństwo waszych dni...pod waszym czujnym okiem dorosłam do łamania kołem wy macie swoje szemrane życiorysy ordery i emerytury...podobno nawet komuna wam nie dała rady...pytanie czy chciała a co z samopoczuciem tłuste misie i z wyrzutami sumienia...nie znam innej wolności niż ta przez was spieprzona to wolność złamanego kręgosłupa zlewozmywaka obsranego ssmańskiego pampersa i guter Bauera...
M_Patriota Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dobre, mam na myśli polityków. Pozdrawiam Górny Śląsk. Mietko z Podlasia, ale byłem Ślązakiem od roku 1974 do 1998 mieszkając w Mysłowicach.
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Skoro już o tytułach- proponuję "Srałki", taka analogia współczesnego obrazu IV (?!) RP. A na poważnie, nie wiem jaka była komuna, ale wolę obecną swobodę zdań:)
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @M_Patriota Dziękuję. ;-)
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @marianna_ja ...ale to nie jest o tym co było, tylko o tym co jest...jak było, znam z bardziej lub mniej prawdziwych opowieści...pozdr. agn.
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @Kulok_the_Bo$$ trzecia, czwarta, inna dowolna kolejna nie jest tematem, tematem są ludzie...tacy i inni...a to co robią lub czego nie zrobili...to jest to gówno przaśne właśnie... agn.
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Tak, zauważyłem, ale nie mogłem się powstrzymać, taki odruch bezwarunkowy:) A co do tych świń, bo na ludzi nie zasługują (zwierząt też zresztą)- zawsze będą nawijać makaron na uszy pięknie bajać. Taki typ.
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @Kulok_the_Bo$$ ...no, ostrożniej z nazywaniem rzeczy po imieniu...;-))
Zjajami_Baba Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 @agnieszka_kiedyś_wawrzyniak w pierwszej jest dwa razy WASZYCH dużo zaimków ssmański niedobr w czytaniu wolałam dobrego niż guter wielokropek wielokroć powtórzony albo słowo spieprzona albo tytuł gówno, dwa naraz to za dużo dosadności ale pamiętaj, to tylko moje zdanie, nic więcej poza tym nośny temat dobry temat świetny temat!! przeskok językowy między pierwszą,drugą a trzecią bardzo ciekawy zabieg słowny między trzecią a czwartą bardzo smaczny pozdrawiam;)
Jan_Wodnik Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zawsze uważałem ,że najlepszym domknięciem tryptyku Wajdy będzie ( po człowieku z marmuru, człowieku z żelaza ,) CZŁOWIEK Z GÓWNA ( od co najmniej 10 lat ) :))) W sumie dla mnie nihil novi ... ale cóż , doceniam - lepiej późno niż wcale.... Pozdr.
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @Jan_Wodnik ...nie kumam - " lepiej późno niż wcale "...apropopo kogo, czego...? ;-)
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @Zjajami_Baba Dzięki za komentarz, "waszym" jest przemyślane, wszelkie próby ominiecia spełzly na niczym, może wystarczy zwykłe "tamtych ", wielokropki wyczyszczę, ""ssmanski"" może powinno być esesmański ? Zmienię guter bauera...na dobrego bauera...dzięki raz jeszcze...pozdr. agn.
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @Zjajami_Baba i cóż mnie obchodzi barbarzyństwo tamtych dni pod waszym czujnym okiem dorosłam do łamania kołem wy macie swoje szemrane życiorysy ordery i emerytury...podobno nawet komuna wam nie dała rady pytanie czy chciała a co z samopoczuciem tłuste misie i z wyrzutami sumienia...nie znam innej wolności niż ta przez was spieprzona to wolność złamanego kręgosłupa zlewozmywaka obsranego esesmańskiego pampersa i dobrego Bauera...
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @marianna_ja ...u Bauera "pracowali" robotnicy przymusowi w czasie wojny, i to raczej miałam na myśli pisząc o dobrym ""Bauerze "", ta myśl zestawiona została z najnowsza emigracją, w podobny sposób traktowaną i jak najbardziej u ''Bauera '' pracującą...różnica jest tylko taka, że i do Niemiec trafiła cywilizacja więc i Oni sami są inni, chociaż prawie tacy sami. Uczniowie wszystkich krajów...uczcie się, ale nie na portalach poetyckich ani żadnych innych...bo i tu i tam niczego Was nie nauczą ! Macie wybór...podobno...ehehe... ;-)
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 @marianna_ja ...a w, którym miejscu ja się śmieję, żadna praca nie hańbi, ale hańbą jest praca na wygnaniu i w warunkach urągających człowiekowi... i o tym właśnie piszę, między innym. Co do tego mają Gliwice ?
agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 @marianna_ja nie ma sprawy, odpozdrawiam . agn.
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 @agnieszka_kiedyś_wawrzyniak Po imieniu, powiedziałbym "Tusk", ups... Zresztą, skoro w kabaretach mogą rzucać orłami, tfu! kaczkami, ja mogę imionami. Ostatecznie mamy niby wolność wypowiedzi:)
Rekomendowane odpowiedzi