Anna_M. Opublikowano 1 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 nie definiuj mnie pochopnie bo cios podbije wstydem dwie pary oczu siedzimy twarzą w twarz liczę węzły jasności i chce mi się śmiać... tak rwące słowa sproszkują się nim kot zaśnie na moich kolanach przecinam granice neuronów tylko mety fizyki nie widać
PiątaPoraRoku Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 czytam go juz z 6 raz i nie mogę sie zdecydować... hmmm... z jednej strony podoba mi się ..szczególnie pierwsza zwrotka z drugiej strony cos tu nie gra razem.. druga i ostatnia zwrotka sa nasłabsze , i psuja efekt, pierwsza i 3 sa zachwycające - przynajmniej dla mnie. pozdrawiam
Arena Solweig Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyż to nie przypadkowa zbieżność naszych myśli – końcówka oparta na tym samym koncepcie słowotwórczym, w ostatnim moim wierszu (Metafizyka przy goleniu), który dziś usunęłam z Warsztatu, bo nie doczekał się żadnej krytycznej uwagi ? : ))) Spójrz sama Aniu : ” grymas szkła nie drażni fizycznie gdy brzytwa dzieli włos i śpieszy do mety” Pozdr. Serdecznie - Arena
guzik Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 mało czytelny i te matefory jakieś wydumane na siłę pozdrawiam serdecznie
rafał Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Aniu Twój wiersz jest bardzo interesujący; trochę skomplikowany ale własnie przez to ciekawy. Bardzo podobają mi się Twoje zwroty; "węzły jasności" są genialne in my opinion, podobnie świetne są "granice neuronów". Jeśli chodzi o poprzednią wypowiedź czytelnika o pseudonimie "guzik", to cóż...jeśli ktoś widzi w tym wierszu coś "wydumanego na siłę", to może po prostu wiersz jest dla niego too hard; Pozdrawiam (Autorkę Najserdeczniej)
Anna_M. Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i mało czytelny, może metafory wydumane, ale nie na siłę... :) Pozdrawiam serdecznie.
Anna_M. Opublikowano 2 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyż to nie przypadkowa zbieżność naszych myśli – końcówka oparta na tym samym koncepcie słowotwórczym, w ostatnim moim wierszu (Metafizyka przy goleniu), który dziś usunęłam z Warsztatu, bo nie doczekał się żadnej krytycznej uwagi ? : ))) Spójrz sama Aniu : ” grymas szkła nie drażni fizycznie gdy brzytwa dzieli włos i śpieszy do mety” Pozdr. Serdecznie - Arena być może te nasze meta-fizyki to kwestia... metafizyki :) Pozdrawiam serdeczniej.
guzik Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 pani Aniu "na granicy neuronów kończy się fizyka" może taka końcówka hę? prostsza lecz równie dużo mówiąca pozdrawiam serdecznie i niezłośliwie
Michał_Zawadowski Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Długo musiałem się zastanawiać, zanim doszedłem do treści wiersza... Baardzo długo, ale chyba było warto. Podoba mi się całość, aż do mety-fizyki-metafizyki (proszę nie zmieniać końcówki:)) pozdrawiam MZ
Anna_M. Opublikowano 3 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pana propozycja jest świetna i bardzo mi się podoba, tyle że zmieniłaby sens tego wiersza, bo u mnie mety-fizyki właśnie nie widać, a w Pana wersji fizyka się kończy :) Ale i tak jestem zachwycona stworzoną przez Pana myślą. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi