Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 różanecznik różowił ranka ryży ryj rozradowana radość rytmem rock_end_rolla na rozdrożach rozumu rozparła się rozkoszą rowerami rozwożąc rozpustny róż po drogach rodacy - rozpromieni was ta dobra rada rozmnażajcie się raczcie rozbeftem rizottem chóralna niechaj orgia serca wam rozpala rymów do Syraha Rioja i Rieslinga rycerze pucharów trwajcie pośród wierszy by na czary Burgunda rozmienić dobry humor rozważcie - Vitis Vinifera jest ikrą Amora czy warto się martwić z Erosem o umiar
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Szczerze powiem ,że drażni mnie to "ryrowanie". Widziałem "w tym" głównie ćwiczenie logopedyczne i nie znalazłem karnawałowej radości. "orgia serca" stała się pogonią za kolejnym słówkiem na wiadomą literkę. Ale... Ostatnia strofa, nie jest aż tak "zaryczana", może z racji swojego "rozmieszczenia" ( r rzadziej rozpoczyna słowa ). Gdyby od niej zacząć utwór, ( mam takie przekonanie) byłoby przednio. pozdr
Jan_Wodnik Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Zdecydowany plus za dytyramb :) Zgrabniej z ostatnią strofą jako pierwszą, wtedy trzeba by poszukać lepszej puenty w ostatnim wersie drugiej. Pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 nie oszukujmy się - takie rzeczy pisze się " na siłę "... Ale, że można w tym doszukać się jakiegoś sensu, i nie jest to jedynie chęć popisania się swoją błyskotliwością, dlatego zaznaczam, że byłem...
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 cezary d; "na siłę" to idzie się po pas na bokserskim ringu; "takie" rzeczy pisze się przede wszystkim dla zabawy, owszem, jako warsztatową wprawkę aby się dowiedzieć, jak "posłuszne" mogą być ściśle wcześniej dobrane słowa według określonej reguły; przypominam że poezja to sztuka a sztuka to zamysł, koncepcja i jej konsekwentna realizacja; nawiedzonych poetów piszących na żywioł ale nie rozumiejących zadań literackich mamy cokolwiek na pęczki; poetę, który nie potrafi bawić się językiem osobiście nazywam ponurym mułłą, który literaturę pragnie zamienić na medyczne sprawozdanie ze swoich frustracji; tak więc kto się "oszukał" to oszukał się na własnych wyobrażeniach - staram się być świadomym twórcą. pozdrawiam poetycko i literacko - jak zawsze! Jacek S
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 superowo sojanowo sensownie skubańcowo
Emmka_Szlajfka Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 litera R jest konkretna. żadne tam fiu bździu. wyobraziłam sobie zaróżowiony ryży ryj, jako żart- do przyjęcia.
LadyC Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 z polotem i żartem ... czyli Jackowo :)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Stefanie - nie spuszczamy z tonu! :) Emm_Szlajfka; rzekłaś Pani; "R" to poważne wyzwanie...przymierzam się do kolejnej "literówki" - pozdrawiam! LadyC; - :) realizuję Elu zadanie uśmiechniętej Muzy...tych skwaszonych, anemicznych, depresyjnych nawet nie pozdrawiam bo som ciut menconce...a nawet więcej aniżeli ciut...
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 @Mariusz_Sukmanowski prośba o dystans byłaby tu konieczna; chciałem rozbawić - nie rozdrażnić...rozmijanie się celów piszącego i oczekiwań czytelnika to częste źródło nieporozumień; pozdrawiam
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 @Joe_Black__ tak to miało być, a czytelnik potwierdza że Jest - dziękuję!
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 @Jan_Wodnik pozostanę przy pierwotnej wersji, bo wszystko tutaj zmierza do ujawnienia oblicza bohaterki - Vitis Vinifery! :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Czasem ryży ryj zażre ,a czasem nie :), oczywiście bez osobistych podtekstów, czy wycieczek. pozdr
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 @Mariusz_Sukmanowski zatem jedyne co trzeba powiedzieć to Smacznego!
Rekomendowane odpowiedzi